Nieuwe Duitse achtbaan krijgt middeleeuws thema

Het Duitse pretpark en vrijetijdscentrum Schloss Dankern dat gelegen is vlakbij de Nederlandse grens, heeft meer informatie bekend gemaakt over de nieuwe achtbaan die ze dit jaar zullen openen. De achtbaan zal helemaal in het teken komen te staan van de middeleeuwen.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern gaat in 2017 een nieuwe achtbaan openen. De naam voor de attractie wordt: “Eine Reise durch das Mittelalter” wat zoveel betekend als “Een reis door de middeleeuwen”. Op de concept-art die verscheen zien we een middeleeuws kasteel waar de achtbaan in, over, rond en door zal lopen.

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. “Eine Reise durch das Mittelalter” zal een hoogte krijgen van 14 meter en een snelheid van 50 km/u. Daarnaast wordt de achtbaan 350 meter lang. De achtbaantrein zal bestaan uit twee bakjes waar telkens 2 volwassenen of 3 kinderen per bakje in kunnen zitten. Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Een video van de achtbaan kan je hieronder bekijken.

 

In het voorjaar zal er gestart worden met de bouw van de nieuwe achtbaan. “Eine Reise durch das Mittelalter” zal de grootste ontwikkeling worden in de recente geschiedenis van het vrijetijdscentrum. Het totale kostenplaatje zal ongeveer 4 miljoen euro bedragen. Kinderen vanaf 1,10 meter zullen in de achtbaan een ritje kunnen maken, mits begeleiding van een volwassenen. De 14 meter hoge achtbaan zal gebouwd worden in het kasteel dat 17 meter hoog is.

 

 

Bron: rcdb, parkerlebnis