Nieuwe concept-arts van de nieuwe Vekoma Lech Coaster

Het Nederlandse bedrijf Vekoma is bezig met de bouw van de Lech Coaster in het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko. De achtbaan wordt de grootste van het pretpark en moet heel wat nieuwe bezoekers naar het park lokken. Vekoma toonde nieuwe concept-arts die er nog beter uitzien dan de vorige.

 

Als we Śląskie Wesołe Miasteczko vertalen naar het Nederlands betekent dit Silesian Pretpark, in het Engels Silesian Amusement Park. Het tweede grootste pretpark van Polen is bezig met een grote gedaante verwisseling. Het thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft het pretpark volledig onder handen genomen en zal ook deze nieuwe coaster volledig thematiseren.

Eerder dit jaar hadden we jullie al concept-arts getoond van de nieuwe achtbaan. De nieuwe concept-arts zien er zelf nog beter uit dan de vorige. Deze spectaculaire achtbaan zal gebouwd worden rondom een statig kasteel en zal deels boven land en deels over het water worden gebouwd. De Lech Coaster zal ook door het kasteel gaan.

Het Nederlandse bedrijf Vekoma zal instaan voor de bouw van deze achtbaan. Lech Coaster wordt maar liefst 40 meter hoog en zal een topsnelheid krijgen van 95 km/u. De rollercoaster krijgt een lengte van 908 meter, waarbij de bezoekers 3 keer overkop zullen gaan. Deze nieuwigheid is een goed voor een investering van 4,36 miljoen euro.

 

De volledige bouw kunnen jullie hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Vekoma