Jacky Lafon bekroond met ster op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

Voorafgaand aan de première van haar nieuwe zaalshow ‘Zo dankbaar’ in het Plopsa Theater werd Jacky Lafon gehuldigd met een ster op de Story Walk of Fame.

 

Jacky Lafon staat dit jaar maar liefst 50 jaar op de planken en dat viert ze met de jubileumshow ‘Zo dankbaar’. De première van deze exclusieve variétéshow vond gisteren plaats in het Plopsa Theater in De Panne. “We konden ons geen mooiere locatie voorstellen voor de première,” aldus Jacky Lafon.

Jacky heeft een indrukwekkend parcours afgelegd. Zo stond ze tijdens haar jonge jaren op de planken met Yvonne Verbeeck en Gaston Berghmans met de variétéshow ‘Eden’. “Het waren mijn mooiste jaren,” zegt ze hierover geëmotioneerd. “Ik heb het allemaal gedaan: zingen, dansen, imiteren, sketches opvoeren,…” Daarnaast heeft Jacky ook een televisiecarrière om ‘U’ tegen te zeggen met onder andere haar rol als moppentapster in het programma HT&D en Familie, waarin ze jarenlang de rol van Rita Van den Bossche vertolkte.

Het is omwille van deze indrukwekkende carrière dat Jacky Lafon voorafgaand aan de opvoering een ster mocht onthullen op de Story Walk of Fame nabij het Plopsa Theater. “Het is allemaal een beetje emotioneel. Ik heb een prachtige carrière gehad en deze ster is een mooi eerbetoon daarvoor!” besluit ze.

De ster op de Story Walk of Fame en haar variétéshow ‘Zo dankbaar’ wou Jacky Lafon in het bijzonder opdragen aan Yvonne Verbeeck, Leo Martin en Gaston Berghmans waarvan ze heel het vak geleerd heeft. De show ‘Zo dankbaar’ is een mooie mix tussen muziek, humor en dans die elkaar afwisselen. Om haar 50ste verjaardag op de planken te vieren, bracht Jacky Lafon verschillende andere artiesten mee zoals Daisy Thys, Patrick Onzia en de Wit-Rus Andrei Lugovski. Daarnaast waren er ook vier balletdanseressen aanwezig.