Funderingen voor stationsgebouw van nieuwe achtbaan in Blackpool Pleasure Beach

In Blackpool is men volop bezig met de bouw van een nieuwe megacoaster. De achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en zal openen in 2018. Een achtbaan bouwen in een park als Blackpool Pleasure Beach is geen makkelijke opgave. Deze nieuwkomer zal dan ook vijf andere attracties kruisen, waaronder de megacoaster Big One, maar ook Steeplechase, Big Dipper, Pleasure Beach Express en Grand Prix.

 

Een van de projecten waar Engelse, maar ongetwijfeld heel wat andere achtbaanfans naar uitkijken is de nieuwe megacoaster in Blackpool Pleasure Beach. Deze achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides en kruist heel wat andere attracties van het park tijdens de rit.

Onlangs is men in het park begonnen met het gieten van de funderingen, op deze funderingen zal het stationsgebouw komen te staan.

 

De nieuwe achtbaan heeft een prijskaartje van 19 miljoen euro en moet openen in 2018. De achtbaan zal een hoogte hebben van 27 meter en een daling van 22 meter. Tijdens de rit ervaar je 4.3 G-krachten. Het ritje zal 2 minuten en 30 seconden duren, aan een topsnelheid van 80 km/u. De achtbaan zal 1140 meter lang worden. Er komen twee inversies in de achtbaan, die momenteel de werknaam Construction 2018 kreeg.

 

Meer bouwupdates vind je hier.

Bron en foto: Blackpool Pleasure Beach