Freizeitpark Plohn wil in 2019 Silver Mine vervangen door nieuwe achtbaan

Silver Mine was de allereerste achtbaan die geopend werd in Freizeitpark Plohn, dit oudje had al een behoorlijke geschiedenis achter de rug en het lijkt erop dat haar beste tijd er dan ook op zit. Het park wil de achtbaan namelijk in 2019 gaan vervangen door een nieuwe achtbaan.

 

Dit jaar opent Freizeitpark Plohn een nieuwe achtbaan, die vooral bedoeld is voor de kleinsten, maar het park zit niet stil, er worden nu al plannen gesmeed voor alweer een nieuwe achtbaan in 2019. Voor deze nieuwe plannen zal de 45-jarige achtbaan Silver Mine het park moeten verlaten. Dat vertelt het park in een interview met een Duitse krant.

Freizeitpark Plohn bestaat 21 jaar en opende in 2000 haar allereerste achtbaan met Silver Mine, een achtbaan gebouwd door Zierer, van het model Flitzer. Deze achtbaan was op dat ogenblik al heel wat jaren oud. Voorheen stond deze nog in het Amerikaanse park Adventure Land als Der Flitzer. De achtbaan stond van 1974 tot 1990 in dit park. Nadien verhuisde ze naar het Nederlandse park Avonturenpark Hellendoorn, waar ze door het leven ging als Rioolrat van 1991 tot 1995. Wanneer men in Hellendoorn de nieuwe Rioolrat bouwde, verhuisde de achtbaan naar Spielerei Rheda-Wiedenbrück, waar ze in werking was van 1996 tot 1999. Uiteindelijk kwam ze dan naar Freizeitpark Plohn, waar ze sinds 2000 gekend is als Silver Mine.

Freizeitpark Plohn maakte onlangs een evaluatie van het oudje en moest besluiten dat de kosten te hoog opliepen om Silver Mine draaiende te houden en kiest ervoor om ze te gaan vervangen in 2019.

 

Bron: freiepresse.de