Skyline Park opent zeven nieuwe attracties

Het Duitse pretpark Skyline Park opent maar liefst zeven nieuwe attracties in 2017. Bij de nieuwe investeringen zitten twee achtbanen, daarvan is er één een wereldprimeur. Onder de verscheidene toevoegingen voor het nieuwe pretparkseizoen werd aan alle leeftijdsdoelgroepen gedacht. Zo openen er familieattracties en adrenalineattracties voor de kick.

 

Er zullen drie nieuwe adrenalineattracties gebouwd worden, een nieuwe familieattractie en drie attracties die geschikt zijn voor kinderen.

 

Sky Dragster:

Sky Dragster is een nieuwe prototype achtbaan gebouwd door Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. Het wordt een speciale motoachtbaan waarbij de bezoekers zelf de snelheid van de achtbaantrein zullen kunnen bepalen. Er zal een snelheid tot 60 km/u behaald kunnen worden met een krachtige lancering tot 1,2 G, dit is krachtiger dan de lancering van een formule 1 wagen. De achtbaan is 12 meter hoog en 400 meter lang. Sky Dragster is een nieuw achtbaan die eigenlijk in het afgelopen seizoen moest openen. Zowel de opbouw van de attractie als het testen liepen vertraging op waardoor de nieuwigheid uitgesteld moest worden naar 2017.

Alles wat u moet weten over deze achtbaan kan u hier terugvinden.

 

High Fly:

High Fly wordt een zogenaamde Maxi Dance Party 360° attractie van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Deze attractie heeft een lange arm met een gondel aan, de gondel draait 360 graden rond terwijl de arm heen en weer zwiert. De zwaaibeweging gaat steeds hoger en hoger tot de bezoekers uiteindelijk overkop gaan en meerdere toertjes maken. High Fly wordt 31,6 meter hoog en in de gondel zullen 24 mensen tegelijk kunnen plaatsnemen. In onderstaande video vindt u een gelijkaardige attractie in een ander pretpark.

 

Zero Gravity:

Zero Gravity wordt eveneens een attractie van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Bezoekers kruipen in een soort van groot vat dat ronddraait. Door deze draaiende beweging ontstaat er een grote middelpuntvliegende kracht waardoor de bezoekers tegen de wanden van het vat worden gedrukt. Deze krachten zorgen ervoor dat bezoekers niet meer op de grond hoeven te staan met hun voeten en als het ware kunnen zweven. In onderstaande video vindt u een gelijkaardige attractie in een ander pretpark waarbij u een beter beeld kan krijgen van de Zero Gravity attractie.

 

Big Mama:

Big Mama is de grootste transporteerbare waterbaan ter wereld. De attractie reisde sinds 1992 rond op de Duitse kermissen onder begeleiding van kermisexploitant Löwentahl. De Log Flume (in de volksmoment ook wel boomstammetjes genoemd) had de naam Wildwasser 3, verwijzend naar zijn voorgangers. Wildwasser 3 werd gebouwd door Mack Rides en Heimo stond in voor de decoratie. In totaal koste de mega attractie 6 miljoen euro en nog eens een half miljoen extra kosten voor het wagenpark om de attractie te kunnen vervoeren. Wildwasser 3 was meteen een groot succes en scoorde hoge ogen bij de bezoekers. De attractie is 30 meter hoog en 650 meter lang, tijdens de rit gaan de bootjes zowel voorwaarts als achterwaarts en er zijn meerdere drops en verschillende indoorgedeeltes.

 

Kids Spin:

Kids Spin wordt een Spinning Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. Het gaat om het model 2 Loop MX608, de 2 Loop staat niet voor 2 loopings maar wel voor de twee lussen die de achtbaan heeft. De achtbaan wordt 4,3 meter hoog en 57,9 meter lang. In onderstaande video vindt u een gelijkaardige attractie in een ander pretpark.

 

Sky Jump:

Sky Jump wordt een attractie voor kinderen. Zij zullen kunnen springen op trampolines met grote elastieken aan waardoor er nog hoger gesprongen kan worden. In onderstaande video vindt u een gelijkaardige attractie in een ander pretpark.

 

Kids Cars:

Kids Cars wordt de 4de nieuwe attractie die gebouwd zal worden door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Kinds Cars wordt een zogenaamde Bounce Spin attractie waarbij kinderen in autootjes die bevestigd zijn aan een kleine draaimolen op en neer bewegen. De attractie kan u bekijken in onderstaande video.

 

 

Bronnen: Skyline Park, Skyfans, SBF Visa Group