Roodkapje op tijd voor feestdagen terug in Efteling Sprookjesbos

Eén van Eftelings meest herkenbare en geliefde iconen, Roodkapje, heeft haar weg naar het Sprookjesbos van de Efteling teruggevonden. Eerder dit jaar bleek dat vervanging van grootmoeders huisje nodig was, om ook de komende generaties te kunnen laten genieten van dit sprookje van het eerste uur. Roodkapje verrast de bezoekers van de Winter Efteling – en haar oma – met haar terugkeer voor de Kerstvakantie. Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer kijken en luisteren naar één van de bekendste sprookjes in het Sprookjesbos.

 

Via de sprookjes van Pinokkio of De Zes Dienaren (Langnek) lopen bezoekers naar het sprookje van Roodkapje. Hier zien zij het bekende tafereel waarbij Roodkapje met haar gevulde mandje aanbelt bij haar grootmoeder en waarbij niet oma, maar de Boze Wolf, in het huisje in bed ligt. De Efteling heeft het sprookje volledig intact gelaten en met de materialen en technieken van nu, de sfeer van toen weten vast te houden. Wel is de natuurlijke omgeving aangepast en de toegankelijkheid van het sprookje verbeterd. Roodkapje is nu ook goed zichtbaar voor de allerkleinsten. Het sprookje van Roodkapje wordt verteld door Wieteke van Dort.

 

Sprookjes en de Efteling

De Efteling heeft sprookjes hoog in het vaandel staan. Daarom worden regelmatig sprookjes toegevoegd, maar worden ook de oude sprookjes goed onderhouden. Sprookjes blijven namelijk de kern van de Efteling, of het nu gaat om nieuwe sprookjes als Pinokkio of de oude als Roodkapje. Grootmoeders huisje is daarom opnieuw gebouwd met de materialen en technieken van nu, zodat het sprookje weer jarenlang mee kan.