Retracking voor SLC bij Morey’s Piers

Morey’s Piers is een pierpark gelegen in New Jersey. Dit park heeft heel wat attracties te bieden, waaronder zes achtbanen. Een van deze achtbanen kreeg de laatste weken een grondige renovatie. De SLC Fly! – The Great Nor’Easter werd voorzien van nieuwe trackdelen, die 90% van de oude verving.

 

Fly – The Great Nor’Easter is een zogenaamde SLC-achtbaan, gebouwd door Vekoma. Dit type kennen we ook van Vampier in Walibi Belgium en Condor in Walibi Holland. Deze achtbaan opende in 1995 in het Amerikaanse pierpark Morey’s Piers.

De achtbaan krijgt deze winter een grondige renovatie. Hierbij wordt 90% van de track vervangen, alsook enkele supports.

In 2008 kreeg de achtbaan al nieuwe treintjes, gebouwd door Vekoma, maar door de jaren heen werd ze ruwer en om dit op te lossen werden heel wat nieuwe trackdelen gebouwd door Vekoma.

 

 

De werkzaamheden moeten afgerond zijn in het voorjaar van 2017, zodat de achtbaan opnieuw geopend kan worden voor het nieuwe seizoen.