Pretparkdirecteur neemt na veertig jaar afscheid van Fårup Summerland

In Fårup Summerland vond er een grote verschuiving plaats in het management. Søren Kragelund nam na twintig jaar op de directeursstoel en veertig jaar in het park afscheid. Hij trad niet enkel af als directeur maar verkocht ook al zijn aandelen.

 

Het is met droefheid dat het park aankondigde afscheid te nemen van directeur en staflid Søren Kragelund, hij kondigde onlangs namelijk aan te stoppen met werken in het park en stond zijn plaats af aan de tweede directeur Henrik Schnack, die ook de aandelen overkocht.

De twee neven namen in 1996 de leiding van het park over van Søren Kraglund’s vader, Anders Kragelund en Henrik Schnack’s moeder, Kamma Schnack die samen het park opgericht hadden in 1975.

“Het is uiteraard met droefheid dat we moeten aankondigen dat Søren Kragelund op 68-jarige leeftijd besloten heeft zijn aandelen te verkopen en te stoppen als directeur van Fårup Summerland. Søren had zijn halve leven gewijd aan het succesvol maken van het park,” vertelt Ole Mølgaard, staflid bij Fårup Summerland.

“Zijn visie en harde werk is de reden dat Fårup Summerland een extreem goed geleid bedrijf is en een internationaal erkend pretpark. Iedereen die betrokken is bij het park is Søren Kragelund bijzonder dankbaar voor al zijn inzet. Ook de toeristische sector van Jutland, Denemarken.”

Kragelund en Schnack deelden het eigenaarschap van het park, elk had 50% van de aandelen. Vanaf nu zijn de enige aandeelhouders en eigenaars Henrik Schnack en zijn zonen Martin Norrbom Sam and Jacob Schnack.

“Natuurlijk is het een grote beslissing, maar een wijze, die ik genomen heb. Ik heb meer dan veertig jaar gewerkt in het park, mijn kinderen hebben hun eigen carrière in Londen en Kopenhagen. Daarom was het een goede oplossing dat de familie Schnack mijn aandelen kon overnemen,” vertelde Søren Kragelund.

Het was voor Søren Kragelund zeer belangrijk dat het park in familiale handen bleef, zoals het altijd al geweest is sinds 1975. Dat Søren Kragelund een man was met veel liefde voor het park, konden we zelf al merken tijdens een interview dat we met hem hadden.

“Dit zorgt ervoor dat de waarden die Fårup belangrijk vindt ook behouden blijven. Al veertig jaar kan Fårup mooie resultaten aantonen en we zullen blijven zorgen dat er mooie kansen blijven komen dankzij een positief beleid. Nu wij alle aandelen bezitten, zullen we zorgen dat het bedrijf goed blijft draaien, waarvoor we Søren zeer dankbaar zijn”, vertelde manager Henrik Schnack nog.

 

Bron:TV2Nord

Foto: Fårup