Overnachten tussen de dieren in Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza is inmiddels een waar fenomeen geworden in de sector. De laatste jaren kende het park een gigantische stijging in bezoekersaantallen door de komst van een nieuwe pandaverblijf. Het bestuur zit niet stil en maakt stilaan plannen voor de toekomst. Wat zou je ervan vinden om te kunnen overnachten tussen de dieren?

 

Eigenaar Eric Domb droomt al een tijdje van enkele verblijfsmogelijkheden in het park zelf. Echter wil men afstappen van het traditioneel hotel en wil men gaan werken volgens een accomadatie-model zoals we dat kennen van het Duitse Tropical Islands (zwemparadijs nabij Berlijn). Hierbij zijn de verblijfsaccomodaties verwerkt in het geheel. Op verschillende plaatsen binnenin het zwemparadijs kan je mooie gethematiseerde kamers vinden (Piraten, Afrika, Jungle,…), met uitzicht op de zwembaden zelf.

Dit idee is exact wat Eric Domb, de stichter van Pairi Daiza, wil voor zijn dierenpark in Aath. Verspreid over het hele park, wil hij 500 kamers (cabanes) laten bouwen met een capaciteit van ongeveer 2000 personen per nacht.

De cabanes zullen geimplementeerd worden in (nog te bouwen) themawerelden. De focus zal naast thematisatie en beleving ook worden gelegd op de interactie tussen mens en dier. Het is de bedoeling dat de bezoeker daadwerkelijk het gevoel krijgt dat hij temidden van de dieren overnacht, (uiteraard zonder risico’s voor mens en dier).

Dit ambitieuze project zal nog niet voor het komende jaar zijn, maar het bestuur hoopt binnen een jaar de definitieve plannen te kunnen voorleggen aan de pers.

 

Bron: Het Nieuwsblad