Klassieke thrillride voor Holiday World in 2017

Holiday World & Splashin’ Safari opent volgend jaar een klassieke thrillride. Dit Amerikaanse park staat in het teken van verschillende feestdagen zoals Kerstmis, Thanksgiving, Independence Day en Halloween.

 

Holiday World & Splashin’ Safari kiest volgend jaar voor een ware klassieker als nieuwe toevoeging. Firecracker zal toegevoegd worden aan de 4Th of July zone van het park. Deze klassieker is zeker niet nieuw, Firecracker werd namelijk nog gebouwd door Schwarzkopf. Deze attractie werd voor het eerst geopend in 1972 in het ondertussen gesloten LeSourdsville Lake Park. Nadien draaide deze attractie enkele jaren in Fun Spot, gelegen in Northeast Indiana. Ook dit park sloot helaas de deuren.

Nu, acht jaar na de laatste sluiting, krijgt Firecracker een grote renovatie.

 

Behalve de nieuwe attractie werkt het park aan de track van de twee houten achtbanen ‘The Voyage’ en ‘The Raven’, zodat ook deze weer soepel lopen.

Raven is een houten achtbaan, gebouwd door Custom Coasters International, die opende in 1995. Deze is 853 meter lang en 24 meter hoog, goed voor een snelheid van 77 km/u.

 

Voyage is een hybride achtbaan, dit wil zeggen een metalen structuur met houten track. Deze werd geopend in 2006 en ontworpen door The Gravity Group. Voyage is 1963 meter lang en 48 meter hoog, goed voor een topsnelheid van 107 km/u.

 

 

Bron en foto: Holiday World