Boten Walibi Holland naar Bellewaerde gebracht

De Rapid River El Rio Grande in het Nederlandse pretpark Walibi Holland heeft nieuwe boten gekregen voor het nieuwe seizoen van 2017. De oude boten van El Rio Grande gaan niet zomaar de schroothoop op maar krijgen een heel andere thuis.

 

El Rio Grande heeft nieuwe boten gekregen, deze hebben verschillende opvallende kleuren zoals groen, rood en geel. Het pretpark in Flevoland deelde daarvan foto’s op haar Facebook. Het grootste verschil met de vorige boten is dat de nieuwe boten uit een geheel bestaan en dat de oude boten uit verschillende compartimenten bestonden die los van elkaar konden bewegen.

 

De oude boten van El Rio Grande zullen niet zomaar naar de schroothoop gaan. De boten werden door een Belgisch transportbedrijf opgehaald in Walibi Holland en vervoerd naar het Belgische pretpark Bellewaerde. Het is niet duidelijk of de boten van Bengal Rapid River vervangen zullen worden door de boten uit Walibi Holland, of dat deze enkel zullen dienen als reserveonderdelen om de bestaande boten te repareren indien nodig.

 

 

Foto: Walibi Holland