Kentucky Kingdom opent drie nieuwe attracties en renoveert houten achtbaan

Kentucky Kingdom, een park dat verloren leek en tussen 2010 en 2014 gesloten bleef, investeerde de laatste jaren sterk in het park. Zo werden heel wat attracties opgeknapt, ook het waterpark kreeg een enorme opknapbeurt. Vorig jaar nog kreeg de houten achtbaan Twisted Twins een
RMC-behandeling en gaat nu door het leven als Storm Chaser.

 

Kentucky Kingdom is een park met een behoorlijke geschiedenis. Het park had doorheen de jaren meerdere eigenaars, ging enkele malen failliet en leek in 2010 niet meer te heropenen. Maar dat was buiten Ed Hart gerekend. Ed Hart was een van de vroegere eigenaars die samen met een aantal investeerders het park heropenden in 2014.

Op korte tijd werd enorm veel geld geïnvesteerd in grote vernieuwingen voor het park, waaronder een RMC-behandeling voor de houten tweeling achtbaan Twisted Sisters. Deze achtbaan heropende als Storm chaser in 2016 en wordt beschouwd als beste RMC-coaster die momenteel geopend is.

 

 

Onlangs kondigde het park opnieuw enkele investeringen aan voor het komende seizoen. Deze bevatten een nieuwe thrillride, nieuwe kinderattracties en een renovatie van de houten achtbaan Thunder Run.

Thunder Run krijgt een gedeeltelijke retracking en een nieuw treintje. Deze achtbaan opende in 1990 en werd gebouwd door de Dinn Corporation. Thunder Run heeft een hoogte van 27.4 meter en een lengte van 869 meter. Tijdens de rit bereik je een snelheid van 85 km/u.

 

Verder zal het park een nieuwe thrillride openen met Eye of the Storm. Bij Eye of the Storm zullen de berijders voorwaarts en achterwaarts door een looping gaan. Eerst schommel je heen en weer tot er voldoende snelheid opgebouwd is om volledig ondersteboven te gaan. Een serie van 360° rondjes volgt door de looping waarbij je af en toe volledig ondersteboven zal stilhangen.

 

Ook wordt het aanbod aan kinderattracties uitgebreid met twee nieuwkomers en zal er gewerkt worden aan schaduwplekken in de wachtrijen en het waterpark.

Door de vele investeringen stegen de bezoekersaantallen naar 800.000, een stijging van 60% in vergelijking met het sluitingsjaar.

 

Bron en foto’s: Kentucky Kingdoms