Kennywood renoveert houten achtbaan Racer

Kennywood, een Amerikaans pretpark dat onderdeel is van de Parques Reunidos groep, geeft de houten achtbaan Racer een grondige renovatie. Deze achtbaan draait haar rondjes al sinds 1927 in het park.

 

Racer is een van de drie houten achtbanen die het park Kennywood rijk is. Racer is een Mobius coaster, dit betekent dat men het ritje aan de ene kant van het station begint, maar eindigt aan de andere kant. Zo legt men per rit maar de helft van de volledige track af.

Racer is een van de twee houten achtbanen die Charlie Mach ontwikkelde, beiden terug te vinden in dit park. Racer heeft een totale lengte van 1371 meter en een hoogte van 22 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 64 km/u.

 

Deze achtbaan viert in 2017 haar 90ste verjaardag. Om die reden wordt de achtbaan op heel wat plekken voorzien van een nieuwe track. Maar het grootste werk bevindt zich aan de lifthill, die volledig vervangen wordt.

Niet de oudste woodie in het park

90 jaar is al een respectabele leeftijd, toch is dit niet de oudste houten achtbaan in het park. Die eer is weggelegd voor Jack Rabbit. Een achtbaan van dezelfde bouwer als Racer. Jack Rabbit opende in 1920 in het park. Deze achtbaan heeft een lengte van 650 meter en een hoogte van 12 meter, goed voor een snelheid van 72 km/u.

 

Thunderbolt is de tweede oudste houten achtbaan van het park. Deze werd gebouwd door Andy Vettel. Thunderbolt opende in 1924. Deze houten achtbaan is 990 meter lang en 21 meter hoog. De topsnelheid die behaald wordt is 88.5 km/u.

 

 

Bronnen: Kennywood, RCDB

Foto’s: Kennywood