Houten achtbaan Phoenix krijgt renovatie in Knoebels Amusement Park & Resort

Knoebels Amusement Park & Resort geeft deze winter zijn houten achtbaan Phoenix een renovatie, om de achtbaan in topconditie te houden. Deze houten achtbaan opende in 1985 in Knoebels Amusement Park & Resort, maar was destijds afkomstig vanuit een ander park, waar de attractie opende in 1948.

 

Dat houten achtbanen het nodige onderhoud vergen is geen geheim. Elke paar jaar is het nodig om trackdelen te vervangen. Knoebels Amusement Park & Resort is momenteel aan het werk om de houten achtbaan Phoenix te renoveren.

Voor de renovatie werd de volledige track verwijderd in het station, net zoals de eindremmen. Voor de werken werd beroep gedaan op een lokaal houtbedrijf.

De achtbaan Phoenix heeft al een lange geschiedenis. Deze attractie opende voor het eerst in 1948 in Playland Park in Arizona (als Rocket). Ze werd ontworpen door Herbert Paul Schmeck en gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc.. Playland Park ging in echter 1980 failliet, waardoor de achtbaan enkele jaren roerloos bleef staan.

In 1985 kocht Knoebels de achtbaan op en verhuisde ze met hulp van Charlie Dinn. Omdat er geen bouwtekeningen bestonden van deze achtbaan werden alle houten onderdelen genummerd tijdens de afbraak, zodat ze op de juiste plek weer opgebouwd konden worden in Knoebels (waar ze in 1985 opende).

De naam werd gekozen vanwege de magische krachten van de mythische Feniks, die uit as weer oprijst.

 

 

Bron en foto’s: Knoebels, Joshua Wilmot