Hoogste achtbaan van Europa wordt getest

In het nieuwe pretpark Ferrariland in Spanje zijn de testritten van de toekomstige hoogste en snelste achtbaan van Europa volop aan de gang. Dit is te zien op beelden die gemaakt werden door Spaanse pretparkfans.

 

De eerstesteenlegging van de achtbaan vond plaats op de 7de mei van 2015. Op 25 september van datzelfde jaar werden de eerste supports van de achtbaan geplaats. Op 4 maart 2016 werd de achtbaan volledig afgewerkt maar het duurde nog tot 11 november vooraleer de eerste testritten plaats vonden. Vorige week op 14 december brak er een grote brand uit in het pretpark. Deze brand leek nog even roet in het eten te gooien, maar gelukkig bleef de nieuwe achtbaan gespaard. Andere attracties en gebouwen hadden minder geluk en werden zwaar beschadigd. Op 18 december werden de testen uitgebreid op de achtbaan en ging de volledige achtbaantrein voor het eerst over de top van 112 meter.

 

 

De nieuwe achtbaan zal een snelheid krijgen van maar liefst 180 km/u en wordt 112 meter hoog. De snelheid van 180 km/u zal op 5 seconden tijd bereikt worden. Met deze indrukwekkende statistieken verpulverd de achtbaan de bestaande Europese records van Furius Baco in PortAventura Park die een snelheid heeft van 135 km/u en Shambhala in PortAventura Park die een hoogte heeft van 76 meter. De rollercoaster zal in het voorjaar van 2017 openen.

Ferrariland wordt het tweede themapark van het automerk Ferrari. Ferrariland komt in het PortAventura Resort te liggen dat momenteel ook al een pretpark en waterpark omvat. De volledige bouw van Ferrariland kan je hier volgen.

 

 

Video: PA-Community