Houten achtbaan afgebroken in verlaten Japans pretpark

Nara Dreamland ontstond in 1961. Het was een soort replica van een Disneypark. In augustus 2006 sloot het park de deuren vanwege financiële moeilijkheden en bleef het park 10 jaar lang verlaten achter. In oktober 2016 begon men echter met de afbraak van dit park.

 

Wat ooit een park met Disney-allures was, ging failliet. Het park was volledig geïnspireerd op Disneyland in California en opende de poorten voor het eerst in 1961. Doorheen de jaren verloor het park zijn bezoekers en kon het de druk niet aan van het Tokyo Disneyland dat in 1983 opende.

In 2001 openden Universal Studios Japan en Tokyo DisneySea op amper 40 kilometer van het park, wat de bezoekersaantallen voor Nara Dreamland hard deed achteruitlopen. Hierdoor kon het park de kosten niet meer dragen. Het begin van het einde was in zicht, winkels bleven gesloten en de attracties begonnen te roesten vanwege het achterstallige onderhoud.

In 2006 viel dan ook het doek over het park, dat tien jaar lang verlaten achterbleef. In oktober 2016 begon men met de ontmantelingen. De attracties en gebouwen worden momenteel nog afgebroken, waaronder de houten achtbaan Aska.

 

 

Een urban Explorer ‘Jordy Meow’ woonde een hele tijd in de buurt van Nara en kon enkele foto’s maken van de afbraak van Aska.

Aska werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Aska had een lengte van 1081 meter en een hoogte van 30 meter. Tijdens de rit werd een snelheid behaald van 80 km/u.

De afbraakwerken zouden nog duren tot december 2017, daarna zal de overheid het terrein voor andere doelen gaan gebruiken.

 

Bronnen: Wikipedia, Jordy Meow, RCDB

Foto’s: Jordy Meow