Heldere toekomstvisie voor het Zweedse Liseberg

Onlangs kondigde het Zweedse pretpark Liseberg een nieuwe dive coaster aan, genaamd Valkyria.
Valkyria zal de langste Europese dive coaster worden. Enkele weken geleden werd duidelijk dat Liseberg een klare toekomstvisie heeft. Tegen 2021 wil men in het park een hotel en een waterpark met maar liefst 10 glijbanen bouwen.

 

Waterpark:

Het waterparadijs zal over een bezoekerscapaciteit van 2.800 gasten beschikken. Naast 10 glijbanen zal er ook een waterspeelplaats en een restaurant met een capaciteit van 400 zitplaatsen worden gebouwd.

Als alles volgens de planning verloopt, zouden beide toevoegingen de deuren moeten openen in 2021, alles tesamen goed voor een investering van 195 miljoen euro. Het zal één van de grootste projecten worden die Liseberg ooit ondernam tijdens haar bestaan.

Het waterpark wordt voorzien van enkele spectaculaire waterglijbanen zoals een trechterglijbaan en een masterblaster (ook wel eens de waterachtbaan genoemd). In totaal wordt het complex voorzien van 10 waterglijbanen voor jong en oud. Ronddobberen kan op de Lazy River. De meeste van deze waterattracties zijn binnen het complex te vinden, maar ook buiten wordt er een speciale zone ingericht. Rondom het buitenbad kan je plaatsnemen op één van de vele ligstoelen om zo van het warme zonnetje te kunnen genieten.

Hotel:

Het hotel zal 453 kamers tellen. In het restaurant zullen 550 personen kunnen plaatsnemen voor een heerlijke maaltijd. Naast het restaurant zullen hotelgasten s’avonds kunnen verpozen in de bistro of de bar. Voor wie echt wil relaxen, dient zeker eens een kijkje te gaan nemen in de spa.

Het hotel betreden doe je via een impressionante lobby, waar je de receptie kan terugvinden. De kamers zullen netjes worden gedecoreerd, met een focus op gedetailleerde houtafwerkingen.

Het nieuwe hotel komt naast de parkingang te liggen.

 

Bron: parkerlebnis