Harlem Globetrotters stunten in Silver Dollar City

De Harlem Globetrotters wisten de bezoekers van het Amerikaanse Silver Dollar City te verrassen met enkele spectaculaire stunts. Voor wie van basketbal houdt, zijn de Harlem Globetrotters waarschijnlijk geen onbekenden. Mocht je ze niet kennen, geen nood, wij stellen ze graag even voor.Dit Amerikaanse basketbalteam is ontstaan in 1926 (te Harlem, New York). Dit gezelschap werd al snel bekend door middel van hun ontelbare basketbalstunts. Wat begon met enkele demonstraties, waarbij werd getoond wat zoal mogelijk was in de basketwereld, evolueerde dit concept in een razendsnel tempo tot een waar rondreizend showfenomeen. In hun shows combineren ze humor en muziek met atletische kunsten. Ze vestigden zelfs enkele wereldrecords, die werden opgenomen in het wereldberoemde “Guinness World Records”, waaronder langste basketball hook shot en het meeste aantal dunks in 1 minuut.

Onlangs publiceerden ze op hun facebookpagina een filmpje waarin te zien was dat ze enkele nieuwe stunts presenteerden in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City.

Voor de eerste stunt kroop één van hen bovenop de lifthill van de B&M achtbaan “Wildfire”. Vanop het topje van de lifthill wist hij een goal te scoren vanop een hoogte van maar liefst 36,6m.

De tweede stunt ging door in het “Wild Water park”, het zwemparadijs van Silver Dollar City. Vanop de Kalanitower, een 8 verdiepingen hoge toren van waaruit enkele steile glijbanen vertrekken, scoorde hij voor een tweede keer in de basketbalkorf die beneden was opgesteld.

De plaats voor de derde truc was de showboot, die lekker ronddobbert op het meer naast het park. Vanop het dek wierp hij de bal vlotjes in het net van de korf, die op een kleiner bootje nabij was geïnstalleerd.

Je kan de Harlem Globetrotters binnenkort ook aan het werk zien in het Belgische Antwerpen. op 14.03.2017 komen ze hun stunts voorstellen.

 

Bron: Harlemglobetrotters