Goed nieuws: Océade mag dan toch nog 2 jaar langer open blijven

Tijdens een akkoord dat bereikt werd, is er eindelijk nog eens goed nieuws voor Océade en Mini-Europa uit de bus gekomen. Vorige maand werd er nog beslist dat beide toeristische attracties zouden moeten sluiten en plaats maken voor een vastgoedproject.

In overleg met de stad Brussel is beslist dat Mini-Europa dan toch geïntegreerd zal worden in het NEO-project en zo zal kunnen blijven bestaan. Er zal wel een zeer grote renovatie gepland worden zodat Mini-Europa binnen het NEO-project past.

Voor Océade is er goed en slecht nieuws. Het waterpark zal niet in de eerste maand van 2017 de deuren moeten sluiten zoals eerder was aangekondigd. Océade zal dan toch nog 2 jaar langer mogen openblijven tot het einde van 2018. Het slechte nieuws is dat er voor Océade nog steeds geen plek is in het vastgoedproject en dat het na 2018 afgebroken zal moeten worden. Het waterpark is al jaar en dag de nummer 1 in glijbanen in België. Met 10 glijbaanpistes hebben ze het grootste aanbod van België.

Thierry Meeùs, topman van zowel Mini-Europa als Océade is tevreden met de beslissing. “Ik ben blij dat ik het personeel kan vertellen dat het langer aan de slag kan blijven.”

 

Bron: Het Nieuwsblad