Europa-Park: eerste en enige attractiepark ter wereld met 2 Michelin-sterren

Voor de derde keer op rij is het fine-dining restaurant van Europa-Park met twee Michelin-sterren onderscheiden. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. De 39-jarige Peter Hagen-Wiest voert in restaurant “Ammolite” van themahotel “Bell Rock” de keukenbrigade aan. Als geen ander weet hij de internationale met de regionale keuken te combineren.

 

In juli 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Amper een jaar later haalde het fine-dining restaurant van dit hotel de eerste Michelin-ster binnen. Weer een jaar later kwam de tweede ster erbij en deze heeft de uit Brengenz afkomstige Peter Hagen-Wiest opnieuw weten te bevestigen. Eerlijkheid is voor hem een belangrijk thema: “Producten moeten hun eigen smaak houden en kunnen alleen door sauzen versterkt worden”. In het zuidwesten van Duitsland is hij dan ook helemaal op zijn plek. De regio staat immers bekend als “Geniesserecke Deutschlands”. In de afgelopen jaren heeft de keukenchef een topteam om zich heen weten te vormen. Sommelier Marco Gerlach en patissier David Mahn sleepten zelf ook al verschillende prijzen in de wacht. Samen kunnen ze naast de 2 Michelin-sterren ook bogen op 16 punten in de Gault Millau-gids.

Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van het nieuwste themahotel bevindt zich “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”. Het telt slechts 36 zitplaatsen. Om de gasten tot rust te laten komen en van het eten te laten genieten, is in het interieur bewust afstand genomen van de omgeving. Het restaurant heeft met donkerbruine, auberginekleurige, grijze en zilveren tinten een zeer exclusieve en elegante uitstraling. Voor het ontwerp werd de succesvolle hotel-ontwerper Claudio Carbone in de arm genomen. Hij heeft zich laten inspireren door een slakkenhuis. De naam “Ammolite” is per slot van rekening afgeleid van de fossiele schelpen die gevonden worden in de Rocky Mountains.

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage- afdeling zijn 950 medewerkers werkzaam in zo’n 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen. Jaarlijks wordt o.a. 421 ton friet verkocht, 59.000 porties raclette en 123.000 broodjes vis. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.