Eerste bouwfoto’s van Mirnovec Fun Park

In de Kroatische badplaats Biogradu na Moru wordt momenteel druk gebouwd aan Mirnovec Fun Park. Dit gloednieuwe pretpark zal de deuren openen in juni 2017. De bouwwerken zijn al even aan de gang en voor het eerst doken er enkele foto’s op van de bouwwerf.

 

Mirnovec Fun Park wordt het duurste project in de Kroatische leisure-industrie en het eerste noemenswaardige pretpark. Het park wordt gebouwd door Mirnovec Pirotehnika, een bedrijf dat zich specialiseert in vuurwerk. Het park zal 45.654 m2 groot worden en onderverdeeld zijn in drie themagebieden, Piraten, Wilde Westen en Ruimte.

Het park zal openen met 28 attracties waaronder twee achtbanen: Alien 8, een familiale Spinning Coaster en Space Witch, een achtbaan met een looping. Dit is tevens de eerste looping Coaster van het land.

Verder komt er ook een reuzenrad, meerdere rondritjes en kinderattracties. Voor de tieners komt er alvast een starflyer en een frisbee attractie.

Er wordt 15 miljoen euro gestoken in de bouw van het park, maar na de opening zou al meteen gekeken worden naar verdere uitbreidingen voor de toekomst. Men hoopt in het openingsjaar op 180.000 bezoekers.

Behalve het attractiepark is er ook plek voorzien, waar concerten kunnen plaatsvinden en een vuurwerkshow die een bezoek aan het park afsluit.

Er wordt verwacht dat de bouwwerken in het park eind februari 2017 klaar zijn, waarna de verschillende attractiebouwers hun attracties kunnen plaatsen.

Foto’s: Mirnovec