De Valkenier breidt uit met een nieuw themagebied

Het Nederlandse familiepretpark De Valkenier zal volgend jaar uitbreiden met een nieuw themagebied. Dit heeft het pretpark zelf aangekondigd op haar website.

 

De Valkenier plant een heus nieuw themagebied, dat volledig in het teken zal staan van Piraten. Het themagebied zal dan ook toepasselijk de naam ‘Piratenland’ krijgen. Door deze nieuwe uitbreiding zal het pretpark 25% groter worden in oppervlakte dan voorheen. Welke attracties er in het nieuwe themagebied komen wil het Limburgse park nog niet kwijt.

Waar het nieuwe themagebied precies komt is nog niet bekend. Een mogelijke optie zou kunnen zijn dat het park haar gebied uitbreidt op de oude site van het nabijgelegen zwembad. Dat zwembad is het afgelopen jaar gesloopt en de grond stond al een tijdje te koop. De Valkenier had laten weten interesse te hebben in deze grond.

Momenteel heeft de valkenier 1 rollercoaster met de naam Achtbaan. Dit is een familiale achtbaan (Tivoli Large) van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Deze attractie heeft een snelheid van 36 km/u en een hoogte van 8 meter. Het parcours is 360 meter lang. Andere leuke attracties zijn bijvoorbeeld de botsauto’s, de monoreel, de waterglijbanen, de carrousel en het reuzenrad. De Valkenier staat bekend om een goedkoop dagje uit.

 

Bron: De Valkenier