China Light ZOO: 100.000ste bezoeker voor magisch lichtfestival!

Nog tot 15 januari kans om schitterend het nieuwe jaar te vieren

 

Deze editie van China Light ZOO overdondert! Niet alleen in prachtige Chinese lichtobjecten, maar ook in het aantal bezoekers. Gisteren werd zelfs het 100.000ste kaartje verkocht. 100.000 mensen die komen genieten van mythische draken, sierlijke vogels, ZOO-dieren, bloemen, lantaarns, pagodes,… Al deze figuren lichten op na zonsondergang en brengen de ZOO in een betoverende ban. We bereikten al bijna het aantal bezoekers waar we vorige editie 2014 mee afsloten, met nog 2 weken te gaan. Veel mensen zijn het er dus mee eens: je moet dit echt gezien hebben!


Het gezin dat het 100.000ste kaartje kocht, werd door ons verwend met een mand vol leuke cadeautjes uit de ZOOshop.

 

Handwerk

Zestien Chinese kunstenaars construeerden van handgemaakte metalen constructies tot beelden in drie dimensies. De lichtjes werden in deze structuren bevestigd waarna de vormen werden omhuld met meters gekleurd satijn en vervolgens beschilderd. Dit gebeurde met de hand of met de paintbrush. Eens klaar, werden de figuren ingepast in de tuin. Ook overdag, als de lichtjes niet branden, vormen ze een mooi extraatje!

 

Praktisch

China Light ZOO loopt tot en met 15 januari en is open van 18u00 tot 21u30. Tickets bestel je online via ZOOantwerpen.be/ChinaLightZOO of aan de kassa van ZOO Antwerpen, met een ZOO/Planckendael-abonnement krijg je korting. Check de beschikbaarheid per avond op de site.

 

TIP

Elke avond luisteren Chinese artiesten het lichtfestival op. Je vindt ze op de Kiosk.

  • Tai Ji en Long-sleeves dans: Laat je eigen Yin en Yang beroeren en geniet van deze sierlijke dans eigen aan de opera van Beijing.
  • Wushu en Gu Zheng optreden: Chinese Kung fu op het ritme van een traditioneel tokkelinstrument, familie van de citer.
  • Sichuan opera-face changing: Een act geplukt uit de opera. Laten de acteurs hun ware gezicht zien? Het Guinness record staat op 14 maskers in 25 seconden.
  • Acrobatisch jongleren: Chinese lenig- en handigheid ten top.

 

 

CHINA LIGHT ZOO IN CIJFERS

16 ARTIESTEN werken mee aan China Light ZOO in de ZOO.

15 000 METER SATIJN omhult de kunstwerken.

15 000 LEDLAMPJES maken er een waar lichtfestival van. Energiezuinig uiteraard.

20 000 KILOGRAM wegen alle frames samen.

Zo’n 1500 LICHTOBJECTEN pronken in onze tuin.

19 CONTAINERS werden naar Antwerpen verscheept.

40 METER lang en 6 meter hoog is het pronkstuk: de draak.

22 400 uren Chinees vakmanschap.

 

Weetjes:

  • Een verlicht sneeuwluipaard wijst je op de Antwerpse Meir de weg naar China Light ZOO en op de ijspiste op de Groenplaats geniet een groepje pinguïns van de koude temperaturen. Het Astridplein baadt in het licht van een draak.
  • Er beweegt heel wat in de ZOO: hoofden, vleugels en staarten van draken, bloemen die opengaan en weer sluiten, slingerende aapjes, water sproeiende olifanten, wuivende leeuwenstaarten en strekkende giraffennekken, knipogende uilen…