Bouw nieuwe achtbaan begonnen in Blackpool Pleasure Beach

De bouw van de eerste dubbele lanceerachtbaan in het Verenigd Koninkrijk is van start gegaan. De spectaculaire attractie van 16,25 miljoen pond wordt opgebouwd in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach in de kuststad Blackpool. Het wordt de 13de achtbaan van het park en de 2de gelanceerde achtbaan.

 

De eerste face van de bouw van deze nieuwe attractie in Blackpool Pleasure Beach is van start gegaan. De funderingswerken voor de twee lanceerstroken, waar in 2018 de achtbaan haar hoogste snelheid zal bereiken, kan je hier alvast zien.

De 45,5 ton heistellingen zullen het begin worden van deze technisch uitdagende bouwwerkzaamheden, waarbij ongeveer 8000 meter van geprefabriceerd beton en stalen palen voor nodig zijn.

‘Construction 2018’, zoals de voorlopige werktitel van het project luid, zal een hoogte krijgen van 27 meter met een daling van 25 meter. De dubbele gelanceerde achtbaan zal een topsnelheid krijgen van 80 km/u en de bezoekers zullen tijdens de rit van 2 minuten en 41 seconden maar liefst 2 keer overkop gaan en door twee tunnels racen.
Daarnaast zal deze spectaculaire achtbaan een vijftal andere attracties meerdere malen kruisen, deze zijn Big One, Steeplechase (alle drie de tracks), Big Dipper, Pleasure Beach Express en de Grand Prix . De achtbaan krijgt in totaal een lengte van 1143 meter en zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Mack Rides.

De bouwwerkzaamheden zullen zich, zoals net vermeld, dus ook richten op de kruisingen en interactie met de grootste achtbaan van het park, de Big One. Hiervoor zal de grond naast deze achtbaan worden afgegraven om de funderingen voor Construction 2018 te kunnen maken. Meer dan 50 werknemers zullen aan deze belangrijke fase van de bouw deelnemen. Fase 1 van de werkzaamheden zal naar verwachting tot Maart 2017 duren.

Voor het ontwerpen van de achtbaan spendeerde ingenieurs meer dan 8000 werkuren en 5 jaar om de spectaculaire attractie perfect te laten passen in het pretpark. Voor deze realisatie werd gebruik gemaakt van de nieuwste state-of-the-art technologieën zoals 3D-kaarten en laser beam technologie ,om zo nog nog een grotere nauwkeurigheid te verkrijgen. Bij de twee lanceringen zullen bezoekers een even grote versnelling ervaren als bij het optrekken van een formule 1 bolide. Als alles volgens planning verloopt, dan zal de achtbaan de deuren moeten openen bij de start van het nieuwe seizoen in 2018.

 

Bron & Foto’s: Blackpool Pleasure Beach