Walibi Holland geeft Goliath opvallende nieuwe kleur

Vanmiddag toonde Walibi Holland op de facebookpagina van het park een foto, waarmee ze een nieuw kleurtje aankondigden voor de blikvanger Goliath. De groene track wordt volledig blauw geschilderd.

 

Fans zijn zeer verbaasd met de keuze van Walibi Holland om de blikvanger Goliath te voorzien van een opvallende nieuwe kleur. Op de facebookpagina van het park werd een foto gepost waarop te zien is dat deze megacoaster vanaf volgend seizoen een blauwe track zal hebben.

“De legendarische coaster Goliath wordt 15 jaar! Om dat te vieren verven we de track van de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux blauw!” Met deze woorden maakte het park het nieuws bekend.

Het is niet voor het eerst dat de achtbaan een schilderbeurt krijgt, in 2014 opende de achtbaan namelijk het seizoen met een nieuwe, zwarte kleur, op de supports.

Goliath werd geopend in 2002 als groene achtbaan met paarse supports, de treintjes waren toen nog paars en groen. Een treintje werd al zwart geschilderd tijdens de eerste transformatie, vanaf volgend seizoen zullen beide treintjes zwart zijn.