Sfeerverslag: Toverland – Halloween 23/10/2016

Dat Halloween in Toverland bijzonder sfeervol is mochten we de afgelopen jaren al merken, vol verwachting trokken we dan ook dit jaar opnieuw naar dit parkje gelegen in Sevenum. Het park kondigde al heel wat nieuwigheden aan voor deze editie, maar beloofde ook een engere editie dan ooit.

 

We arriveerden iets na tien op de parking van het park, een dikke mistlaag hing boven Sevenum, alsof de weergoden wisten dat het Halloween was. De houten achtbaan Troy is normaal het eerste dat je te zien krijgt, maar die was vandaag verdwenen in de mist, prachtig zicht.

Bij onze aankomst stond een lief en vooral keischattig heksje klaar om ons te verwelkomen, ook binnen werden we welkom geheten door een heksje en Toos Toverhoed.

Eens binnen zochten we de rest van ons groepje op om samen aan onze dag te beginnen, die tot 23.00 uur zou duren. Samen bestegen we de brommerkes van Boosterbike voor een eerste ritje van de dag, brrr bijzonder friskes wel vandaag.

Na wat gespeel op de speeltuigen liepen we richting Troy, die nog steeds verhuld was in een dikke mistlaag.

Ongelooflijk hoe leuk dit baantje is, tranen in de ogen door de koude wind, maar dat kon ons niet deren, deze topper zou meermaals aan bod komen vandaag.

Aangezien we redelijk bibberend van de koude uitgestapt waren besloten we te gaan ontbijten/lunchen bij Katara Plaza, waar een houtvuur en gasvuurtjes boven de tafels ons lekker zouden opwarmen. Na gezellig gekeuveld te hebben en iets opgewarmd te zijn, keken we hoe Katara – Fountain Of Magic haar eerste show van de dag gaf.

Daarna was het opnieuw attractietijd. Amper enkele graden boven nul ideaal weer dus om Djengu River te doen. Uiteraard hoopte ik niet nat te worden, maar daar besliste deze onstuimige Rapid River anders over.

We wandelden de Magische Vallei uit, richting het Survival parcours. Hier toonden de ‘dapperen’ dat ze dit wel konden overwinnen.

Dwainie en ik waren niet zo dapper, maar houden wel van grappige foto’s.

En zo liepen we opnieuw richting die houten knaller, waar Dwainie nog eerst zin kreeg in iets lekker lang en heet.

Tijdens ons ritje op Troy zagen we tot onze grote blijdschap dat Dwervelwind begonnen was aan de testritjes. Deze Spinning Coaster konden we nog niet doen vandaag, omdat het te koud was om het baantje op te starten, gelukkig zorgde een lichte temperatuurstijging toch voor voldoende warmte.

Time flies when you’re having fun.  Ondertussen begon de avond er aan te komen, nog een uurtje en het Halloweenevenement zou volledig losbarsten, tijd om een hapje te eten, voor ook wij er in zouden vliegen.

We zaten nog Bij Katara Plaza toen een DJ het feestje op gang trok in de Fiesta de los Muertos zone. Meteen zat de sfeer er goed in.

Toverland pakt dit jaar uit met een unieke maze. Whispering Woods, hier krijg je een blinddoek op en een hoofdtelefoon. De personages en ingang waren alvast enorm mooi uitgewerkt. Eens de donkere bril op en de hoofdtelefoon, kan je enkel maar met je handen voelen waar je naartoe moet. We volgden een touw dat ons meerdere bochten liet maken, onderweg werden we gekieteld, liepen we tegen planten die ons over het gezicht strelen en probeerde men ons op andere manieren aan het schrikken te brengen. Een vreemde ervaring, die zeker leuk was. Misschien mocht het net wat enger door de muziek harder te zetten, zodat de omgevingsgeluiden weg vallen en iets meer schrikelementen. Maar al bij al een geslaagd opzet.

Buiten gekomen, wandelden we richting Troy, euh ik bedoel het DesTroy gebied. Hier hing een dikke mistlaag, ditmaal een kunstmatig, al hielp de natuur wel een beetje mee. Minotaurussen bewaakten de ingangspoort en probeerden iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Dreigendere muziek maakte de sfeer volledig. In het gebied hing overal prachtige verlichting en in de dikke mistlaag doolden zielen van de verslagen krijgers van Troje rond. Gewoon fantastisch wat een sfeer hier gecreëerd werd.

Op het gebouw van DesTroy speelde een doorlopende licht- en vuurshow af, ook in het station van Troy werd voor mist en verlichting gezorgd, topervaring een ritje in deze sfeer en vooral door het donker.

Na Troy ontdekten we de nieuwe scare zone Frozen Fears. Een zone waar een ijskoning zorgde dat alles bevroren werd. Het park maakte ook hier heel wat werk van, prachtige verlichting, sfeerschepping door de muziek, knappe personages en het sneeuwt er zelfs.

Na Frozen Fears wandelden we doorheen de scare zone Black Widows. Hier dwalen de Zwarte Weduwen rond op zoek naar nieuwe zielen van de mannelijke bezoekers. Opnieuw prachtig uitgelicht, mooie personages die perfect in hun rol zitten en vooral een topsfeer. Jonathan kan nog ternauwernood ontsnappen aan de lokroep van een Zwarte Weduwe.

Gelukkig voor hem, want we zouden opnieuw een ritje maken in Dwervelwind. Deze achtbaan zag er super uit dankzij de mistlaag, maar vooral de verlichting, die ons echt verblufte. Een dikke pluim voor het park, voor de verlichting, mist en vooral de sfeer die men wist te creëren tijdens dit evenement.

Ondertussen liepen de personages van de Fiesta de los Muertos zone talrijk rond, wanneer we dit Mexicaans feest van de doden voorbij liepen richting de indoor hal.

Want in deze hal moesten we uiteraard Geisterhaus Müller een bezoekje brengen. Villa Fiasko wordt tijdens Halloween overgenomen door de overleden familieleden van de uitvinder Maximus Müller. Een bezoekje aan dit huis is enger dan normaal, al hadden er voor ons net iets meer schrikmomenten mogen zijn.

We bereden nog even de junior achtbaan Boomerang, vooraleer we onze laatste maze zouden betreden.

Labyrinth of Hell, deze maze zou volgens het park dit jaar enger dan ooit zijn, dat beloofde dus. De personages die op Goblins leken, waren in ieder geval de moeite waard, maar echt enorm eng vonden we het niet. Er zaten goede schrikeffecten in, voornamelijk dan door de geluids- en lichteffecten, maar de scare actors zouden meer uit hun pijp mogen komen, of talrijker aanwezig mogen zijn.

Onze dag werd afgerond op DesTroy, die in het donker nog meer out of control lijkt te zijn als overdag, dit beestje blijft tot op heden mijn nummer een houten achtbaan!

Aan het einde van de dag was er nog een uitzwaaimomentje, waar de personages met alle plezier op de foto gaan met de bezoekers, een zeer leuke afsluiter van een topdag.

Als Toverland op deze manier blijft verdergaan tijdens Halloween verwacht ik enkel maar goeds. De verlichting, muziek, kostuums en vooral de sfeer maken dit een top evenement. Laat ons hopen dat het park bij volgende edities nog enkele mazes weet te creëren die even top zijn als de rest van het evenement en ik verwacht dat dit kan uitgroeien tot een van de beste Halloweenevents van Nederland en wie weet daarbuiten.

 

Sfeerverslag: Bob Van Dyck