Halloween in Bobbejaanland, enger dan voorheen

 

 

De Themeparkfreaks waren aanwezig op de eerste nocturne in wat normaal het plezantste land is, maar eens de avond valt veranderde Bobbejaanland in het engste park.

 

Halloween in Bobbejaanland dat is overdag genieten van een familievriendelijk Halloween gebeuren, met mooie decoratie en een familiale show met als hoofdpersonage Miss Pumpkin. Nieuw dit jaar is het outdoor doolhof Bug Escape. In dit doolhof moet je de uitgang zien te vinden, maar om daar te geraken moet je meerdere deuren openen aan de hand van een code. Die code kraken doe je door puzzels op te lossen die je terug vindt in het doolhof.

Vanaf twaalf jaar mag je al een eerste indoor maze ontdekken, Bazaar Bizar. Hier lokken gekke clowns je binnen in een circus dat op het eerste zicht komisch lijkt, maar eens binnen enger wordt.

 

Showtime

Tijdens de nieuwe Halloween show Fear Theater neemt illusionist Aaron Crow je mee op een rollercoaster aan illusies, waarin het publiek volledig betrokken wordt. Tijdens de show lokt hij de bezoeker mee op het podium om hen en de rest van het publiek te verbluffen met illusies die koude rillingen over je rug doen lopen.

Monster invasie

Wanneer de avond valt verandert de happy Halloween sfeer in een duistere sfeer. 80 scare actors nemen de twee scare zones over en jagen de bezoekers langs alle kanten de daver op het lijf. In de Wicked West Zone, gelegen in het cowboy dorp staat de galg nog klaar, waar onschuldige inwoners ooit opgehangen werden.  In de scare zone Haunted Woods kom je in een bos vol enge trollen terecht die je proberen te pakken.

Mazes

Behalve de familievriendelijke mazes heeft Bobbejaanland mazes die niet voor bangeriken weggelegd zijn. Bij House Of Phobia kom je terecht in het laboratorium van Professor Bob, waar een virus uitgebroken is, aan jou om de uitgang te vinden zonder besmet te raken.

Bij Doll Factory verzamelt een chirurg ledematen van voorbijgangers die hij nadien gebruikt om perfecte lichamen mee te maken. In deze maze lijk je een kliniek te betreden, waar je zal moeten lopen voor je leven en vooral voor het behouden van je ledematen.

Nightmare Motel: hier check je in bij een eng motel waar de oude hotelbewoners je geen goede nachtrust gunnen, de uitgang van dit motel kan je enkel bereiken door de juiste sleutels te bemachtigen.

Slotshow

De dag sluit men tijdens nocturnes af met een heus vuurwerk op het centrale meer. Dit jaar koos men er voor het vuurwerk vanop drie pontons op het meer af te vuren. Een zeer indrukwekkende show is de perfecte afsluiter van een dag vol angst.