Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 01/11/2016

1 november 2016 trokken Fredje en ikzelf naar Plopsaland De Panne, waar op dat ogenblik Ketnet nocturnes plaatsvonden. We wisten dat het op deze feestdag wel een keertje druk zou kunnen worden, maar de gezelligheid van het park tijdens deze dagen overtuigde ons toch te gaan.

 

We arriveerden net voor opening in het park, waar we verwelkomt werden door Sientje, Bobby Turbo kon het uiteraard niet laten om met haar op de foto te gaan.

Het park lag er zoals steeds weer netjes bij, gezellige Halloweenaankleding, maar geen overdreven Horror toestanden zoals in de andere parken. Deze familievriendelijke aanpak loont ook, want het park zou in de namiddag stillaan vollopen tot ongeveer 16.000 bezoekers.

We dachten eerst een ritje Anubis mee te pikken, maar dit baantje had het nog wat te koud om te werken.

Gelukkig ging de Supersplash net open, op het moment dat we langsliepen. En zo werd dit onze eerste attractie op deze koude dag. Altijd leuk die spanning van wel of niet nat worden.

Bij onze wandeling doorheen de Wickie en Prinsessia zones merkten we heel wat gezellige Halloween sfeer op.

Een hongerke drong zich op, we hadden namelijk nog niet ontbeten, we wandelden dan ook richting de Panos gelegen op het dorpsplein, om nadien gezellig ons broodje op te eten op het terras van het Kampioenen café, ondertussen kregen we het gezelschap van Patrick.

Anubis was ondertussen beginnen met warmdraaien, jammer genoeg was hij nog niet geopend, dus onze volgende attractie zou opnieuw een waterattractie worden in de vorm van de Boomstammetjes. Iedereen weet ondertussen wel dat deze dringend een opknapbeurt kunnen gebruiken, maar later op de dag werd ons verteld dat deze er aan zit te komen tegen volgend seizoen.

Leuk detail op het Kasteelplein vond ik het rode water bij de fontein. Vanop dit plein zagen we ook dat de Heidi Zone klaargestoomd wordt voor de opening, ooh wat kijken we hier naar uit.

Op datzelfde plein gaven de heksen net een optreden, zeer leuk voor de kleinsten.

Aangezien Fredje altijd honger heeft en een broodje net niet vullend genoeg is, passeerden we nog bij frituur De Puntzak.

Op het Dorpsplein kon men een meet en greet bijwonen met Helden en later ook de Nachtwacht, ongelooflijk hoe populair dat laatste is, mensen stonden in een wachtrij die begon aan de Kiosk tot voorbij de Dansende Fonteinen.

Wij besloten een ritje te maken op het Parktreintje.

Na een ritje op de trein konden we gelukkig plaatsnemen in Anubis, topbaantje.

In de namiddag was de drukte te groot geworden om nog heel veel attracties te doen, vooral omdat wij niet houden van lange wachtrijen, maar dat kon ons niet deren, we kennen de attracties hier maar al te goed en genoten vooral van de sfeer en het gezellig samen zijn met vrienden. Toch konden we het niet laten om een ritje te maken op de Theekopjes, waar we als gekken spinden.

We fastforwarden een stukje van onze dag, tot het moment dat de Plopsa Parade door het park trok.

Als avondeten schoven we aan de tafel in Mr Spaghetti, waar de videe me enorm smaakte, maar de frietjes net wat minder. Ondertussen viel de avond, de Kiosk werd even een trouwkapel voor een zeer speciaal huwelijk, Meneer Pompoen zou gaan trouwen. De vraag was enkel met wie, was het met heks Serafine of zou het met de knappe prinses zijn? Gelukkig voor hem won het schattige prinsesje.

Na het huwelijk zorgde de Ketnetband voor de nodige beats op het plein.

Na het optreden zou er normaal nog een vuurwerk losbarsten, maar de te sterke wind zorgde voor een domper op de feestvreugde. Plopsa deed er wel een uurtje bij, zodat we nog een uurtje extra door het ondertussen donkere park konden wandelen.

 

Sfeerverslag: Bob Van Dyck