Movie Park Germany viert succesvolste Halloween Horror Feest

Seizoen 2016 afgesloten met de sterkste oktobermaand in 15 jaar

 

Met de sterkste oktobermaand sinds 15 jaar en tegelijkertijd het succesvolste Halloween Horror Feest aller tijden heeft Movie Park Germany haar seizoen 2016 afgesloten. “Met de uitbreiding van ons Halloween Horror Feest van drie naar vier dagen is het ons gelukt om nog meer bezoekers aan te spreken”, zegt een tevreden bedrijfsleider Thorsten Backhaus. Het Halloween Horror Feest bestaat al 18 jaar, dit jaar was voor het eerst ook de zondag inbegrepen. “We konden met The Walking Dead®, Friday the 13th™ en Insidious 2 gelijktijdig drie filmlicenties aan onze  gasten aanbieden. Daarnaast heeft ons het goede weer in de kaart gespeeld”, is de verklaring van de bedrijfsleider.

Over het geheel genomen sluit Duitslands grootste film-  en attractiepark haar seizoen af met een  stabiele uitkomst. “We zijn tevreden over het bezoekersaantal, ondanks een aantal perioden van slecht weer in het midden van het seizoen”, vertelt Thorsten Backhaus. Niet in het minst heeft de nieuwe attractie “The Walking Dead Breakout” hieraan bijgedragen. “Deze permanente horrorattractie, die het hele jaar toegankelijk was en niet alleen tijdens Halloween, heeft veel seriefans en adrenalinejunks aangetrokken.” De attractie van deze soort is uniek in de geschiedenis van het park. “We hebben veel bijval beleefd. De attractie is zeer goed ontvangen.”

“Samengevat heeft Movie Park Germany een pakket geleverd dat veel gasten tot een meerdaags bezoek gemotiveerd heeft”, resumeert Thorsten Backhaus. “Met onze eigen reisorganisatie hebben we daarnaast goede overnachtingsaantallen bereikt.” Steeds meer mensen blijven twee dagen achter elkaar in het park. Voor de overnachtingen werkt het park samen met bijna 50 hotels in de nabije omgeving. “Deze groeimarkt zet ons als aantrekkelijk oord voor kortstondig toeristisch verblijf op  de kaart en we kunnen dit in 2017 zeker verder uitbouwen.”

2017 wordt dan ook een bijzonder jaar voor het film- en attractiepark. Met “Star Trek™: Operation Enterprise” doet niet alleen het op een na hoogste bouwwerk haar intrede, maar ook een achtbaan met een licentie die wereldwijd uniek is. “We verheugen ons enorm op deze nieuwe thrill- attractie. Ze zal het silhouet van ons park compleet veranderen en zeker niet alleen maar achtbaanliefhebbers, maar ook veel fans van de serie aantrekken”, verheugt zich Thorsten Backhaus op het komende seizoen. “Daarom geven we ook vanaf nu, aan het begin van onze winterpauze, flink gas.”