Groen licht voor uitbreiding Tikibad in Duinrell

Duinrell, gelegen in Wassenaar (Nederland) heeft de goedkeuring gekregen om het Tikibad uit te breiden. De Raad van State veegt hiermee alle bezwaren van de buurtbewoners om het bestemmingsplan te wijzigen van tafel.

 

Buurtbewoners waren verontrust dat de stijgende bezoekersaantallen van Duinrell in de toekomst voor overlast zouden zorgen. De Raad is van mening dat de buurtbewoners deze lasten niet konden bewijzen doordat de bezoekersaantallen de komende jaren zouden verdubbelen en veegt hiermee alle bezwaren van tafel.

Duinrell neemt een grondoppervlakte van 112 hectare in beslag, door de omliggende woonwijken en natuur werd in het nieuwe bestemmingsplan bevestigt dat een uitbreiding niet meer mogelijk is. Het park dient zich daarnaast ook te houden aan strenge geluidsnormen, wat betreft milieuoverlast kan het park dus ook niet uitbreiden.  Het bestemmingsplan legt vast dat enige groei zeker mogelijk is zolang het binnen de vastgelegde normen blijft. Het plan geeft Duinrell ook intern de mogelijkheden om te schuiven met attracties en recreatiewoningen.

 

Tikibad krijgt een nieuwe glijbaan!

Het nieuwe bestemmingsplan geeft Duinrell de mogelijkheid om de starttoren (waar de glijbanen vertrekken) te verhogen. Momenteel is deze toren zo’n 38 meter, de Raad is van mening dat deze hoger mag gebouwd worden aangezien de dichtstbijzijnde omwonende 112 meter van het park woont.

Vandaag werd er bekend gemaakt dat het Tikibad een nieuwe spectaculaire glijbaan krijgt in 2017. Daarnaast wordt het zwemparadijs uitgebreid met een groot gedeelte voor kinderen. Deze komt te liggen tussen de overdekte Lazy River en het binnen- en buitenbad.

In maart wordt de precieze invulling bekend gemaakt. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het Tikibad geopend. Van 9 t/m 27 januari sluit het Tikibad voor groot onderhoud.

 

Bron: AD.nl