Energylandia kondigt grootste mega coaster van Europa aan

Fans konden het moeilijk geloven toen enkele weken geleden het Poolse pretpark Energylandia maar liefst 17 nieuwe attracties aangekondigde voor 2017. Maar dat was nog niet alles, zojuist stelde het pretpark haar nieuwste aanwinst van 2018 voor, de grootste mega coaster van Europa!

 

Vekoma vs. Intamin:

Energylandia had twee offertes voor een mega coaster aangevraagd, eentje bij de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, (die ook al 5 andere achtbanen voor het park leverde) en eentje bij het Zwitserse Intamin Amusement Rides, (die volgend jaar 4 waterattracties zal bouwen). De fans van Energylandia mochten vervolgens kiezen welk van de twee mega coasters ze het liefste in het pretpark zien verschijnen. Uiteindelijk heeft het ontwerpt van Intamin de meeste stemmen binnengehaald. Vandaag werd het resultaat van de stemming officieel voorgesteld en werden ook de statistieken bekend gemaakt.

 

Grootste mega coaster van Europa:

De achtbaan zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De achtbaan zal maar liefst 80 meter hoog worden en zal hierdoor een snelheid behalen van 140 km/u! Hiermee wordt het de grootste mega coaster van Europa in zowel snelheid als hoogte. Op wereld vlak wordt het de 11ste hoogste achtbaan en de 14de snelste achtbaan die er bestaat. Het zal de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan van de wereld worden met een klassieke kettinglift. 

De mega coaster zal een first drop hebben van 85 graden, wat bijna verticaal is. Deze drop eindigt onder de grond in een tunnel waar het haar grootste snelheid bereikt. Hierna volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’ element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked hill’, een ‘S-hump met airtime’, een ‘Flooter airtime hill’, verschillende s-bochten die aan hoge snelheid genomen worden, een ‘Speed bump’ en een ‘Panoramic Wave Turn’. Verder volgt er ook nog een splash in het water, een ‘Stengel Dive’ en een overbanked turn om tot slot met een jump in de remmen te eindigen. Wilt u weten wat Intamin hier allemaal mee bedoeld, dan kan u best onderstaande video bekijken die zowel de offride als onride van de achtbaan laat zien.

 

 

Bron: Energylandia