Walibi Belgium wint internationale prijs

Walibi heeft met PULSAR – de splashcoaster  – twee internationale en prestigieuze prijzen gewonnen. PULSAR is verkozen tot de beste nieuwe attractie ter wereld en de PULSAR TV campagne is de beste van Europa en haalt daarmee de top 3 van de wereld. De uitreiking vond plaats tijdens de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA)-beurs in Orlando (Florida). IAAPA is de grootste overkoepelende pretparkenorganisatie ter wereld en de Brass Ring Awards worden beschouwd als de Oscars voor pretparken.

Met PULSAR heeft Walibi Belgium sinds 4 juni een wereldpremière: tijdens een rit van 70 seconden katapulteert PULSAR de bezoeker drie keer heen en weer aan een snelheid van 100 km/uur en vanuit een hoogte van 45 meter. De rit eindigt met een grote splash.

De campagne voor de TV-spot bestond uit drie teaserfilmpjes waarin de drie verschillende aspecten van PULSAR (snelheid, vrije val en splash) aan bod kwamen. Deze drie teasers werden vervolgens gecombineerd tot een reclamespot.

 

 

Vorig jaar won PULSAR ook nog de Brass Ring Award for Best Concept of the World tijdens de IAAPA Attractions Expo 2015.