De Vikings komen tot leven in Stockholm

In Djurgården, Stockholm zal je in 2017 de kans krijgen terug te keren in de tijd, naar het tijdperk waarin de Vikings leefden. In deze sensationele attractie bewandel je landschappen die ooit de thuishaven waren van de Vikings. Mevrouw Ragnfrid vertelt het verhaal waarin de meest intense momenten van haar leven en dat van haar man Harald voorbij komen.

Deze nieuwe toeristische attractie neemt haar bezoekers mee op een gedurfde reis waar ze oog in oog komen te staan met dramatische en indrukwekkende beelden uit de geschiedenis van de  Vikings . Het verhaal over moed en de familie zal verteld worden door middel van diorama’s met prachtige landschappen en gedetailleerde miniatuur figuurtjes. Het Nederlandse bedrijf P&P Projects is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de attractie, alsook voor de productie en al de show sets. 

“Vikingaliv is een uniek project maar ook een grote uitdaging om zo correct mogelijk de historische feiten weer te geven en unieke diorama’s te bouwen.” Vertelt Philipp van Stratum, Creative Director van P&P. ETF Rides Systems is verantwoordelijk voor de bouw van de trackless ETF Multi Mover.

Het project wordt geleid door een ervaren team dat eerder al projecten bouwde in Djurgården en de rest van Zweden. Ulf Larsson is CEO van Djurgården en werkt al 25 jaar in de toeristische sector. Om zo historisch correct mogelijk te zijn, werd het verhaal, de artistieke karakters en de scenografie gecreëerd in samenwerking met geschiedenis professor Dick Harrison.

Dit Viking project zal te bezoeken zijn vanaf begin 2017.