TPF on Tour: The Villains II

We  bezochten het Halloween evenement The Villains II, dat georganiseerd werd in Mondo Verde. Het was de tweede keer dat men dit evenement organiseerde, hoog tijd om dit Halloween event zelf te beleven.

 

The Villains wordt georganiseerd in samenwerking met Twilight Fantasy Productions. We merkte al meteen dat er enorm veel detail gestopt werd in de outfits van de scare actors die er rondliepen. Voor dit evenement werd het park onderverdeeld in meerdere zones.

 

The Walking Dead

Deze zone neemt je mee in taferelen uit de film, in de scare zone werden we meermaals belaagd door ontsnapte zombies… Gelukkig voor ons overleefden we de scare zone, waarin ook onze volgende maze gelegen was.

 

No Mans Land

Hier betraden we een loopgraven maze, waarin de zombies de macht probeerden over te nemen. Ook hier heel wat acteurs die ons aan het schrikken brachten, maar de bewakers zorgden ervoor dat we veilig weer buiten raakten.

The Maze

The Maze, een outdoor horror doolhof, hier liepen we door de tuinen waar meerdere scare actors achter elk hoekje verstopt zaten. De Maze was verrassend lang en we hadden meer dan voldoende schrik momenten, zeer leuke opzet.

Apocalyps

Bij Apocalyps kwamen we bij een tentenkamp terecht waar overlevenden van de Apocalyps hun terrein hadden gemaakt. Autowrakken, nozems en vuurspuwers, deze zone deed haar naam alle eer aan.

The Mummy

Bij de mummies was alles nogal ingewikkeld. Ronddwalende mummies en andere Egyptische wezens zorgden hier voor de nodige schrikmomenten in een prachtig verlichtte zone.

Silent Hill

Silent Hill was voor ons de meest verrassende maze. Hier wisten we niet echt wat we moesten verwachten. We kwamen terecht in een indoor maze, waar enge verpleegsters rondliepen. Deze maze kon ons enorm bekoren.

Circus Freaks

In dit circus geen gekke clowns en acrobaten die kunstjes opvoerden. Dit circus was vervloekt door een waarzegster, die na een mislukt avondje uit met de circusdirecteur hem en zijn circusgezelschap vervloekte.

Forest of Fear

Een bos, pikdonkere nacht en enge wezens die achter elke boom of struik verstopt zitten. Dat is de nachtmerrie die je moet trachten te overleven in het pikdonkere bos. Elk moment moet je hier op je hoede zijn, krakende takken om ons heen, die wezen op acteurs die plots tevoorschijn zouden springen zorgen voor de nodige nervositeit. Dit is een concept waar wij als Halloween liefhebbers enorm van genoten hebben.

Het hele gebeuren was een bezoekje meer dan waard. We genoten vooral van de creepy sfeer in de mazes en scare zones en kunnen niet anders dan vertellen dat de kostuums van de acteurs verbluffend gedetailleerd waren. Een klein minpuntje vonden we dat er geen mapjes uitgedeeld werden met de weg tussen de zones, maar er stonden wel borden in het park.