Walibi: Innoverend concept en nieuwe attracties voor het grootste Halloween-evenement van België

Van 15 oktober tot en met 6 november bewijst Walibi Belgium nog maar eens dat het park de prijs voor “beste Halloween evenement van België”* niet voor niets heeft ontvangen. Grote vernieuwing dit jaar: een duidelijk verschil tussen dag en nacht, tussen een familiegerichte Halloween en een hardere Halloween.

Overdag kan iedereen genieten van een versierd park, met vriendelijke monsters, en van het grootste spookhuis voor kinderen in België: Lumberjac’Kids. ’s Nachts nemen Lord Gazby en zijn kompanen het park helemaal over en ben je als bezoeker nergens meer veilig. Je vindt Lord Gazby in Gaz Town, de grootste Halloween-zone die Walibi ooit gemaakt heeft.

Day

Om 10 uur gaan de deuren open. Families met (kleine) kinderen lopen dan vrij rond in het park. Ze ontmoeten er monsters, maar ook goochelaars en acrobaten in Halloweensfeer. Lord Gazby is dan ook in het park te vinden en tracht zich van zijn vriendelijkste kant te tonen. In het spookhuis Lumberjac’Kids wachten kluizenaars de kinderen op met een verrassing. In het Mini Monsterland snuiven de kleinsten de Halloweensfeer op – en kunnen ze natuurlijk de talrijke attracties van het park uitproberen. Er zijn tijdens de dag ook al vijf spookhuizen open en ook verschillende “trick” zones waar de interactie met de kinderen het grootst is.

Twilight zone

Tussen 17 uur en 18 uur – de Twilight zone – verandert het park compleet: het wordt donker, de sfeerlichten gaan aan en zombies, vampieren en andere slechteriken beginnen het park helemaal over te nemen.

Night

Om 18 uur is de metamorfose van het park compleet. Meer dan 200 monsters lopen rond met maar één doel : angst aanjagen. De zeven spookhuizen zijn dan ook open. In Gaz Town, waar Lord Gazby heer en meester is en zich van zijn meest duistere kant toont, kunnen bezoekers ook Mine Blast betreden: de nieuwe attractie en tevens ook het grootste spookhuis van het park. In Mine Blast neemt Lord Gazby de bezoekers mee naar een verlaten mijn waar net een grote explosie plaats heeft gevonden. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood?

TERROR NIGHT – Exclusieve nacht – no limits

Voor de échte durvers, op zoek naar de meest intense Halloween ervaring ooit, organiseert Walibi de Terror Night op 28 oktober: een exclusieve nacht waaraan slechts een beperkt aantal mensen mogen deelnemen. Voor 99 euro wordt een all-in formule aangeboden voor een maximale en zeer persoonlijke beleving. Van 18 tot 23 uur hebben bezoekers toegang tot alle attracties en spookhuizen, zijn foods en drinks à volonté (behalve snoep en alcohol), is de parking inbegrepen en krijgen bezoekers korting in alle winkels. Opgepast: gezien het beperkt aantal plaatsen zijn tickets voor dit evenement enkel online te verkrijgen.

Halloween vindt plaats in de week-ends van 15 en 16, 22 en 23 oktober en elke dag van de herfstvakantie (van 29 oktober tot 6 november). Nocturnes tot 23u zijn er op 22, 29, 30 en 31 oktober en 1,4 en 5 november.

Voor een overzicht van alle nieuwigheden zie persdossier en voor alle meest recente informatie zie www.walibi.be

*Tijdens de Diamond Theme Park Awards (een soort Oscar voor beste attractieparken en zoos) in mei kreeg Walibi de prijs voor “beste Halloween evenement van België”. Het park kreeg ook de prijs voor “Beste pretpark van België » en « Beste Thrill Park ».

Ieder jaar komen er meer dan 130.000 bezoekers naar Walibi om Halloween te beleven.