Nieuwe concept arts voor het Cirque du Soleil Water Park in Mexico

In 2014 werd bekend gemaakt door de Goddard Group, dat  in Mexico een ‘Cirque du Soleil Water Park’ zal gebouwd worden. Het park zou volgens de plannen de deuren moeten openen in 2018. Het was lange tijd stil rondom dit project, maar nu lijkt er terug wat schot in de zaak te komen. Er doken weer nieuwe concept arts op.

 

Door het warme klimaat, is Mexico een uitermate geschikte plaats voor een zwemparadijs. Niet alleen het klimaat is ideaal, ook het hoge inwonersaantal kan een beslissende factor zijn. Maar de exacte reden waarom men voor Mexico kiest, is totaal iets anders. Het zwembad zal worden uitgebaat door Vidante, een keten van luxueuze hotels, die sterk vertegenwoordigd is in dit land. Deze keten beschikt over het kapitaal en de stukken grond, die de groep achter het bekende circus niet bezit. Het circus daarentegen beschikt dan weer over een wereldwijde positieve faam. Een samenwerking kan dus wel eens voor beide partijen voordelig zijn.

Op de recent verschenen concept arts zijn weer heel wat fraaie en knap afgewerkte constructies (die gerealiseerd dienen te worden in de eerste fase van het project) te zien. De publiekstrekker zal ongetwijfeld “the garden of the nature spirit” worden. Het is als het ware een heuvel, waarbij bezoekers via verschillende glijbanen naar beneden kunnen suizen. De heuvelrand is prachtig versierd met een gigantisch stenen hoofd. De glijbanen betreed je via de juwelenkroon bovenop het hoofd. Rondom de banen zullen door de hoveniers heel wat klimplanten worden geplaatst zodat de attractie volledig opgaat in de groene omgeving. Onderaan de heuvel bevindt zich een groot (golfslag) bad en een siertuin.

Aan de achterkant van deze heuvel, zal de ingang tot het park zich bevinden.  Boven de ingang zal een gigantisch sprookjesachtige zon de gasten verwelkomen. Naar verluid zullen net onder deze zon, zich de kleedhokjes bevinden, net in de buik van de heuvel. Watervallen en bijpassende planten zullen het rotsachtige geheel versieren.

Een project, in samenwerking met Cirque du Soleil, zou niets voorstellen zonder het nodige showgehalte uiteraard. Wie al eens naar de circusshows is gaan zien, weet dat deze groep meesters zijn in het brengen van een hoog showgehalte. In het waterpark zullen dus ongetwijfeld heel wat shows te zien zijn. Wat men wel al wou verklappen is dat de shows zich niet enkel in theathers naast de attracties zich zouden bevinden, maar ze zullen ook worden verwerkt in de attractie zelf, iets wat nog nooit ter wereld werd gedaan. Verwacht je dus aan glijbanen met een showgehalte. Hoe ze dit gaan uitwerken, werd nog niet bekend gemaakt, maar wij zijn alvast razend benieuwd.

De Vidante groep zal instaan voor de bouw van enkele nieuwe hotels in en rondom het waterpark. Alle hotels zullen, net zoals het waterpark, volledig worden gethematiseerd naar de magische wereld van Cirque du Soleil. Vanuit de hotels zal je een prachtig zicht krijgen over het gehele waterpark.

 

Bron: Themeparkuniversity