Bouw gestart van nieuwe achtbaan in Silver Dollar City

Het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City, gelegen in de staat Missouri, is begonnen met de bouw van een nieuwe achtbaan. Dit is te zien op foto’s die verschenen en de werken voor de nieuwe attractie tonen. Eerder deed het park al een marktonderzoek welke attractie de bezoekers wilden.

 

Sinds het begin van het jaar heeft Silver Dollar City al verschillende enquêtes voorgeschoteld aan haar bezoekers die draaiden rond een toekomstige nieuwe attractie. In het begin van het jaar liet het park een aantal concepttekeningen zien aan de bezoekers. Op één van de concepten was overduidelijk een Dive Coaster van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard (B&M) te zien die 4 inversies bevatten. Op een andere concepttekening viel er een gelanceerde achtbaan te zien met draaiende karretjes. Deze treintjes met draaiende karretjes trokken zeer hard op de draaiende karretje die Mack Rides getest heeft op de gelanceerde achtbaan Blue Fire in het Duitse pretpark Europa-Park. Deze achtbaan heeft buiten de lancering nog 4 inversies.

 

Waarschijnlijk heeft het pretpark nu gekozen voor de tweede optie, want in de zomermaanden deden enkel nog maar concepten de ronde van hetzelfde type coaster maar met een ander thema. De achtbaan die getoond werd was dus de gelanceerde familie terreincoaster met draaiende karretjes, die qua stijl veel weg had van FireChaser Express in het Amerikaanse pretpark Dollywood.

 

De verschillende thema’s waaruit gekozen kon worden, waren: Time Traveller, maar dan op een foute roadsite attraction manier. Een rit door de mysterieuze verdwenen Silver Caves van de Ozarks. De laatste concepttekening toonde een rit op een rodeostier.

 

Ondertussen is het park, nog voor een officiële aankondiging, begonnen met de bouw van de nieuwe attractie. De achtbaan komt op de heuvels te liggen die achter de Echo Hollow toiletten. Op die heuvels vonden al grondvoorbereidingswerken plaats en werden de eerste gietvormen gemaakt waar het beton voor de footers zal ingegoten worden. De nieuwe achtbaan zou waarschijnlijk gepland staan voor 2018.

 

Silver Dollar City werd wereldberoemd toen het pretpark in 2013 de spectaculaire houten achtbaan Outlaw Run opende. De rollercoaster was de allereerste houten achtbaan ter wereld met meerdere inversies en werd ontworpen door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction. De houten achtbaan heeft een topsnelheid van maar liefst 109,4 km/u en heeft een hoogteverschil van 49,4 meter. Tijdens de rit van 895,2 meter gaan de inzittenden 3 keer over de kop. Voor vele achtbaan fans is Outlaw Run de allerbeste houten achtbaan ter wereld. De rollercoaster was een investering van 10 miljoen Amerikaanse Dollar.

 

Bron: Screamscape

Foto’s: midwestinfoguide