Kraken wordt een VR-coaster in SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando zal voor volgend seizoen een VR-ervaring aanbieden op de achtbaan Kraken. De passagiers zullen tijdens de rit het gevoel krijgen onder water te gaan en een rit maken langsheen mythische zeewezens.

 

Vanaf 2017 zal SeaWorld Orlando Kraken omdopen tot VR-Coaster. De passagiers zullen een speciale headset krijgen, die niet enkel bestaat uit een bril maar ook een hoofdtelefoon. Op deze manier zullen ze het gevoel krijgen een onderwaterritje te maken langsheen mythische zeewezens. Dankzij de hoofdtelefoon, die verwerkt zit in de headset zullen ze kunnen genieten van een speciaal ontworpen soundtrack.

“We ontwikkelen onze eigen technologie voor de uitwerking, waardoor dit een ervaring wordt die je nergens anders zal vinden,” vertelde Brian Morrow, Entertainment’s vicepresident of Theme Park Experience Design van SeaWorld.

 

 

Kraken is een Floorless Coaster die gebouwd werd door B&M in 2000. Deze achtbaan is 1273 meter lang en 54 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 105 km/h. Tijdens de rit ga je maar liefst 7 maal over de kop.

 

Bron en foto: SeaWorld