Intamin Launch Coaster voor Wanda City

Er is nieuwe informatie opgedoken over het Chinese pretpark Wanda City in Wuxi, momenteel wordt daar een Intamin Impulse achtbaan opgebouwd. Eerder had de Wanda Group al een adembenemende concept-art vrijgegeven van de nieuwe B&M Wing Coaster. Het pretpark wordt het 5de park van de groep in China en belooft er heel groots en spectaculair uit te zien. De openingsdatum is voorzien voor 2017.

 

Momenteel wordt een Intamin Impulse Coaster opgebouwd van het model “Twist & Twist”. Dit is een geïnverteerde shuttle lanceerachtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Van dit model is er nog maar 1 andere achtbaan gebouwd, die staat in het Amerikaanse pretpark Cedar Point en heeft de naam Wicked Twister. Op onderstaande video kan je de achtbaan uit Cedar Point bekijken.

 

Op de concept-art die eerder al werd vrijgegeven is een spectaculaire B&M Wing Coaster te zien. De achtbaan komt halfweg het parcours bij een grote dubbele drop. Na het eerste deel van de afdaling komt er een klein heuveltje over bergtoppen, waarna de track volledig verdwijnt in een afgrond. De inzittenden vallen recht naar beneden langs een mooie waterval om vervolgens via een aantal bochten recht door het gebergte terug te keren naar het station.

Voor Intamin Amusement Rides zal de Impulse Coaster niet de enige achtbaan in het park worden dat ze zullen bouwen. Wanda City kondigde aan dat Intamin de hoogste en snelste achtbaan ter wereld zal maken. Op de eerste concept-arts is een Intamin Accelerator Coaster (zoals Kingda Ka, maar dus hoger en sneller) te zien met een looping op de terugweg naar het station.

Verder komt er ook nog een gelanceerde achtbaan van Mack Rides met 4 inversies. Dit wordt een kloon van Blue Fire in Europa-Park. De achtbaan zal een snelheid van 100km/u behalen in 2,5 seconden tijd. Het hoogste punt ligt op 38 meter en de baan wordt 1056 meter lang.

untitled-5

De Wanda Group wordt geleid door de rijkste man van Azië, Wang Jianlin. In 2014 startte de groep met de bouw van 5 gigantische pretparken tegelijkertijd. Met het Wanda City pretpark in Wuxi wil de groep het nieuwe Disneyland park in Shanghai beconcurreren. Het is de bedoeling dat het park 20 miljoen gasten per jaar lokt.

 

Het pretpark van de groep in Yunnan opende dit jaar en telt 3 spectaculaire achtbanen. Er staat een MotorCoaster van Zamperla, een Water Coaster van Intamin (een kopie van Divertical in Mirabilandia) en de blikvanger van het park, een Flying Coaster van Bolliger & Mabillard.

 

Ook in de andere parken zijn er spectaculaire achtbanen. Zo is er Viper, de langste, snelste en hoogste houten achtbaan van China gebouwd door GCI. Twee zeer hoge en snelle achtbanen die gebouwd worden door Intamin. Meerdere spectaculaire achtbanen met inversies en de eerste Dueling Tilt Coaster ter wereld.

 

 

Bron: rcdb, Wandy City