Concepttekeningen nieuw Plopsa park: Holiday Park Kownaty

De  Plopsa groep zit niet stil, momenteel zijn er plannen om in 2017 een nieuw Plopsa-pretpark in Polen te openen.  Het zou gaan om een gelijkaarde indoor versie zoals we die reeds kennen in Hasselt en het Nederlandse Coevorden.

Naar goede gewoonte zullen er verschillende themagebieden worden gecreërd. Als je het park betreedt, kom je terecht op een Zwitsers dorpsplein (verwijzing naar de reeks Heidi). Het souvenierswinkeltje zal gethematiseerd worden als een blokhut. Op dit pleintje kan je de eerste attractie vinden, een draaimolen waarbij je kan plaats nemen op de rug van bijvoorbeeld een rendier.

De tweede thema zone zal eentje rond Wickie de Viking zijn. Uiteraard mag je hier ook de gekende Wickie Coaster verwachten. Naast deze achtbaan zal de Kontiki worden aangekleed als een waar Vikingschip.

Verder zien we op de concepten enkele andere attracties. De kopie van de Vliegende Fietsen zal worden omgetoverd tot de Vliegende Vlinders. Naast dit type attractie zal een attractie worden neergepoot die zeer hard lijkt op De Eendjes attractie uit de andere indoor parken.

Men hoopt Holiday Park Kownaty te openen eind 2017. Als de opening een succes blijkt, dan overweegt de Plopsa groep om zelfs in de toekomst een hotel, een bungalow en/of  een sportpark  te openen naast deze indoorhal.

 

Bron: plopsafans