Halloween in Pairi Daiza

Van zaterdag 29 oktober tot vrijdag 4 november, van 10u tot 21u, viert Pairi Daiza samen met tientallen artiesten en haar bezoekers Halloween, het meest buitengewone gekostumeerd feest van het jaar.

Op het programma : vuur- en goochelspektakels, een geanimeerde parade, een voodoo-voorstelling, ontmoetingen met bizarre mensen, schepsels en dieren, Halloween menu’s in de restaurants,…

 

ANGSTAANJAGENDE DIEREN OF SUPERHELDEN VAN DE NATUUR?

De Mersus Emergo en De Crypte huisvesten honderden angstaanjagende diertjes. Vleermuizen, naakte en minder naakte molratten, spinnen, slangen en schorpioenen,… wie droomde er niet van een exclusieve ontmoeting? Of was het een nachtmerrie?

Tijdens de Halloweendagen geven gidsen en verzorgers uitleg en demonstraties. Het uitgelezen moment om te ontdekken waarom deze diertjes met een slechte reputaties eigenlijk superhelden van de natuur zijn !

Voor wie liever op een veiligere afstand blijft maar toch nieuwsgierig is organiseert Pairi Daiza het Grote Geheimen Quiz. Om kans te maken op één van de grote prijzen moeten deelnemers weliswaar de hele familie aan het werk zetten en aangepast schoeisel dragen.

 

KIJK UW OGEN UIT,  GELOOF  UW OREN NIET!

Tijdens Halloween worden de ogen van de bezoekers op de proef gesteld. Overdag zijn er de flamboyante herfstkleuren van de duizenden bomen en planten en die seizoensgebonden specifieke natuurlijke belichting die het Park aankleden. Maar ook al gaat de zon onder, kleuren en sfeer verlaten de Tuin niet. Om klokslag 17u baadt de Tuin in kleurrijke verlichting, verandert de muziek en wordt het vuur aangewakkerd voor het vuurspektakel in het amfitheater. In Pairi Daiza loopt Halloween iedere dag door tot 21u.

Vuurspektakel in het Amfitheater, goochelshows in de Oasis, voodoo dansvoorstellingen in Afrika, artiesten met buitengewone talenten, fantasierijke personages, dagelijkse parade met de grote en kleine helden van de dag,… : iedere dag zijn er nieuwe werelden en avonturen te ontdekken.

 

OP ZOEK NAAR EEN UITLAATKLEP VOOR UW CREATIVITEIT?

Pairi Daiza tovert zich om tot de ideale plek om uw creativiteit los te laten en daagt al haar bezoekers uit om er tijdens Halloween knapper uit te zien dan haar dieren. Blijft de tijger de koning der doordringende blikken? Blijven de zebra’s de gestreepte prinsen en behoudt de panda zijn titel van koning Schattig? Niets is minder zeker… De prijs voor het beste kostuum wordt dan ook dagelijks tijdens de Halloweendagen terug op tafel gelegd. Haal dus de beste schmink-, kapsel- en naaitechnieken boven want er zijn mooie prijzen te winnen!

Dat men van beeldhouwers houdt in Pairi Daiza is geen geheim. Tientallen artiesten maken al jaren het Park mooier met hun oeuvres. Beeldhouwkunst op steen, op hout en in afgestorven olijfbomen,… Maar talent hoeft niet altijd van ver te komen! Ten gevolge het succes van de vorige editie wordt ook dit jaar de Tentoonstelling van de Gesculpteerde Pompoenen georganiseerd. Vanaf 27 oktober mogen bezoekers en artiesten hun mooiste pompoenkunstwerk achterlaten aan de receptie van het park. Alle oeuvres worden tentoongesteld vanaf 29 oktober.

 

STERK EN GROOT!

Om sterk en groot te worden moet men zijn bord leegeten! Gemakkelijker gezegd dan gedaan… tenzij het bord fascineert! Speciale Halloween menu’s voor klein, groot en dieren!

Pompoensoep met paddenslijm, quiche van angstaanjagende diertjes, pens van Jack the Ripper, hamburger van de vingers van Dracula, etc. De meest moedige smaakpapillen zullen in de wolken zijn. Deze bijzondere gerechten worden geserveerd in de Izba, de Brasserie, de Bon Fou Fou, de Orangerie, evenals in de verschillende Halloween-verkooppunten.

Gevoelige magen, wees gerustgesteld, de traditionele gerechten blijven eveneens op de kaart staan.

Ook dieren hebben met Halloween recht op een aangepast programma! Dit jaar trakteren hun verzorgers de dieren opnieuw op een speciaal Halloween menu. Aangepaste voedermomenten bijwonen bij de vleermuizen, lemuren, gorilla’s, nijlpaarden, leeuwen, …

 

EN ALS WE EEN HANDJE KUNNEN HELPEN…

Pairi Daiza helpt haar bezoekers vanaf nu de kunst van de kindergrime, het sculpturen van pompoenen,… onder de knie te krijgen met behulp van tutorials op haar Facebookpagina!

Want oefening baart kunst…

 

PRAKTISCHE INFO?

 

Halloween in Pairi Daiza vindt plaats van zaterdag 29 oktober tot en met vrijdag 04 november 2016. Pairi Daiza blijft dan uitzonderlijk iedere dag open tot 21u.

Info en tickets : www.pairidaiza.eu/nl/halloween-in-pairi-daiza

De laatste openingsdagen van het seizoen 2016 zijn op 5, 6, 11, 12 en 13 november.