Energylandia ontving dit jaar al één miljoen bezoekers

Op 13 oktober mocht het Poolse pretpark de miljoenste bezoeker van het jaar vieren. Deze man en zijn volledige gezin kreeg van het park een gratis jaarkaart aangeboden.

 

 

Er werd die dag net een persconferentie gehouden waarop de investeringen voor 2017 en de volgende jaren werden voorgesteld. Volgend jaar zullen er maar liefst 19 nieuwe attracties openen in het park. Onder deze attracties zijn er enkele opmerkelijke uitschieters, zoals de hoogste en snelste watercoaster ter wereld.

In 2018 plant het park dan weer een mega coaster, deze zal volgens de plannen de grootste van Europa worden. Verder gaat men werken aan mooie themazones en een snellere verwerking van de wachtrijen. Verder komen er vier nieuwe restaurants, waaronder eentje vlakbij de achtbaan Formula 1, dit zal hetzelfde thema krijgen.

Men wil ook het comfort verhogen en een betere doorstroming creëren voor de bezoekers met, daarom zullen twee nieuwe themadorpjes gebouwd worden in 2017. Dit zal een Zwitsers dorp zijn en een Viking dorp. Ook aan schaduw wordt gedacht, in de eerste plaats door het aanplanten van meer groene bomen, maar ook airco in de wachtrijen.

 

Welke 19 attracties we mogen verwachten:

Een Boomerang Rollercoaster van Vekoma. Een familie attractie met een unieke lay-out, dynamische bochten, heuveltjes en een snelheid tot 70 km/u. De Boomerang biedt dubbel zo veel plezier, doordat je de rit tweemaal aflegt.

“We realiseren deze investering in samenwerking met Vekoma, hun motto is namelijk wij verkopen achtbanen over de hele wereld. Van Disneyparken, tot Universal Studios, Six Flags en Cedar Point, maar momenteel is het snelst groeiende park niet gelegen in de VS of China, maar in Polen en draagt de naam Energylandia”, vertelt de CEO van het park.

De Spillwater Anaconda, een attractie die ongetwijfeld zal zorgen voor heel wat plezier. In je bootje volg je een route vol avontuur en natte verrassingen. Op de steile afdaling bereikt het bootje een snelheid van 55 km/u.  Dit is gegarandeerd een attractie waar niemand droog uitkomt, het einde gaat namelijk gepaard met een gigantische golf water. Anaconda krijgt 8 bootjes en staat garant voor familieplezier, vol speciale effecten.

Aan waterattracties geen gebrek in het park, naast de watercoaster en de Spillwater zal er ook een Rapid River gebouwd worden. Jungle Adventure zal van top tot teen in een leuk thema gestopt worden. Voor de bouw wordt beroep gedaan op Intamin Amusement Rides. Het zal een van de grootste van Europa worden. De rit zal vol verrassingseffecten zitten zoals waterspuiters, snelle stukken, grote golven en een draaikolk.

Ook de ingang zal veel aantrekkelijker worden. Tegen volgend jaar wordt de ingang getransformeerd in een gigantisch kasteel.

Voor de jongste bezoekers zal er ook heel wat nieuws te ontdekken zijn. Er openen heel wat kleurrijke attracties speciaal voor hen.