Energylandia krijgt mega coaster in 2018 en zal 4 keer groter worden

De monden waren al opengevallen nadat het Poolse pretpark Energylandia maar liefst 17 nieuwe attracties had aangekondigd voor 2017, maar het park houdt maar niet op met ons te verbazen en nieuwe attracties aan te kondigen. Ondertussen heeft het pretpark een nieuwe mega coaster aangekondigd dat een van de grootste achtbanen van Europa zal worden en het park zal 4 keer in oppervlakte uitbreiden.

 

Vekoma vs. Intamin:

Na de spectaculaire gelanceerde achtbaan, de grootste water coaster ter wereld en de Inverted Coaster zal er nu ook een van de grootste mega coasters van Europa gebouwd worden in Energylandia. U vraagt zich waarschijnlijk vol ongeduld af wie deze nieuwe achtbaan zal bouwen, het goede nieuws is dat we dat zelf gaan mogen beslissen, het slechte nieuws is dat we maar 1 ontwerp gaan mogen kiezen. Energylandia heeft twee offertes voor een mega coaster aangevraagd, eentje bij de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, (die ook al 5 andere achtbanen voor het park leverde), en eentje bij het Zwitserse Intamin Amusement Rides, (die volgend jaar 4 waterattracties zal bouwen). Hoe gaan deze ontwerpen er nu uit zien? Welke zal nu het beste worden? Voor deze vragen heeft Energylandia een oplossing bedacht. Het pretpark liet beide bouwers een simulatievideo van de achtbaan maken en die u hieronder kan bekijken. Zet je schrap voor een portie virtuele airtime.

 

Vekoma mega coaster:

Het ontwerp van Vekoma zal volgens Energylandia in de top 3 komen van beste mega coasters in Europa. Het ontwerp is er eentje speciaal op maat gemaakt voor Energylandia en zal nergens anders in de wereld te vinden zijn. De achtbaan start met een ‘out and back’ lay-out en gaat stilaan over naar een meer bochtig parcours. De mega coaster heeft verschillende hoge drops en airtime momenten. Geniet u zelf mee in onderstaande video.

 

Intamin mega coaster:

De andere optie is het ontwerp van Intamin Amusement Rides, ook deze zal in de top 3 komen van beste mega coasters in Europa. Net als de Vekoma achtbaan is ook hier de lay-out speciaal ontworpen voor Energylandia. De mega coaster zal een first drop hebben van 85 graden, wat bijna verticaal is. Hierna volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘High-speed Twist and Dive’ element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbanked Turn’, een ‘Speed Bump with Airtime’, een airtime hill, verschillende s-bochten die aan hoge snelheid genomen worden en een ‘Panoramic Wave Turn’. Verder volgt er ook nog een ‘Curved Ejector Airtime Hill’, een s-hump en een dubbele twist. Wilt u weten wat Intamin hier allemaal mee bedoeld, dan kan u best onderstaande video bekijken.

 

Uitbreiding van het park:

Door alle nieuwigheden die het park heeft aangekondigd de afgelopen dagen en de toekomstige uitbreidingen, zal het park maar liefst 4 keer zo groot worden. Momenteel heeft het park een oppervlakte van 26 hectaren, maar in de komende 7 jaar zal het Poolse pretpark uitgebreid worden tot maar liefst 112 hectaren. Door de nieuwe investeringen in die komende 7 jaar, zal het park bij de 5 grootste pretparken van Europa horen. Het park kondigde voor 2017 dus al 17 nieuwe attracties aan. En ook voor 2018 weten we nu dat er een mega coaster zal komen, maar hier zal het niet bij blijven. Ook de jaren daarna zullen er grote investeringen volgen.

 

Bron: Energylandia