Energylandia is niet te stoppen: boottocht, kasteel en 10 andere attracties voor 2017

Het Poolse pretpark Energylandia is niet te stoppen! Opnieuw heeft het park 12 nieuwe attracties aangekondigd en twee nieuwe themazones voor volgend jaar. En daar zal het niet bij blijven, later zal er nog een sensationele attractie bekend gemaakt worden.

 

Vikingdorp met boottocht:

Energylandia gaat volgend jaar een hele nieuwe themazone openen, genaamd “Wioska Wikingów”. We zijn even zo vriendelijk geweest om dit voor jullie te vertalen, “Wioska Wikingów” is Pools voor “Vikingdorp”. In dit Vikingdorp komt op het naastliggend meer, een boottocht te liggen. Op de conceptarts kunnen we zien dat de boottocht mooi gethematiseerd gaat worden, de bezoekers zullen zelfs door een tunnel van vuur moeten varen. In het Vikingdorp zullen de bezoekers de kans krijgen om in de verschillende huisjes de cultuur, de gewoontes en de levensstijl van de Vikings te ontdekken.

 

Nieuw thema voor Dragon Roller Coaster:

In 2015 bouwde het park drie nieuwe achtbanen waarvan Dragon Roller Coaster er een was. De achtbaan is een Suspended Family Coaster gebouwd door Vekoma. Dit is het best te vergelijken met de Vampire (Walibi Belgium) maar zonder inversies, of voor de kenners is dit een kloon van Orkanen in Farup Sommerland (Denemarken). De achtbaan loopt voor een groot stuk boven een meer en maakt zelfs een duikvlucht die verdwijnt in het meer. Dit meer is hetzelfde meer waar ook de Viking boottocht komt te liggen en dit was het ideale moment voor het park om de achtbaan in het Viking themagebied te trekken. Energylandia zal een groot monster bouwen waar de first drop van de achtbaan in zal verdwijnen. Aangezien de Dragon Roller Coaster daar ook de grond in gaat, verdwijnen de bezoekers letterlijk in de maag van het monster.

 

Vernieuwde ingangszone met kasteel:

Energylandia zal tegen 2017 hun ingang volledig vernieuwen. Bezoekers zullen vanaf volgend jaar via een groot kasteel het park binnen komen. Energylandia maakt de nieuwe ingang omdat ze de bezoekers al van het eerste moment willen onderdompelen in de magische sfeer van het park en ze willen de bezoekers een sprookjesachtige tijd laten beleven.

 

Zwitsers dorp:

Naast het Scandinavische Vikingdorp zal Energylandia ook nog een Zwitsers dorp bouwen. Magische straten, kleine gebouwen, decoratie en de speciale ontwerpen zullen de bezoekers de cultuur van de Zwitsers leren kennen, alsof ze er bijna zelf zijn. Er zal Zwitsers eten geserveerd worden in het dorp zodat ook de juiste geur aanwezig zal zijn. Het Zwitsers dorp komt tussen de Extreme zone en de familiezone van het park te liggen.

 

Restaurant:

Naast de nieuwe achtbaan van dit jaar, Rollercoaster Formula 1, zal het park een nieuw restaurant bouwen, volledig in de stijl van de gelanceerde achtbaan. Rollercoaster Formula 1 behaald een maximale snelheid van 85 km/u in amper 2 seconden. De achtbaan gaat 3 keer overkop en is 25 meter hoog. Tijdens de rit van 500 meter krijgen de bezoekers te maken met een G-kracht van 3,8.

 

Opnieuw een nieuwe achtbaan:

Voor volgend jaar was er al een nieuwe achtbaan aangekondigd, maar ondertussen heeft het park weer een nieuwe achtbaan aangekondigd voor 2017, dit is al de 9de nieuwe rollercoaster op amper 4 jaar tijd voor het park. Deze achtbaan wordt er eentje voor de kleinsten onder ons maar brengt het totaal aantal achtbanen zo dus wel op 9. Onlangs maakte het park nog bekend een nieuwe Vekoma achtbaan te openen tegen volgend jaar. Dit wordt er een voor de tieners en de bezoekers die al wat meer durven.

 

Familie- en kinderattracties:

Energylandia zal ook nog verschillende nieuwe familie- en kinderattracties openen tegen volgend jaar. Zo zien we op de aankondigingen een draaimolen, een drift race, een mini reuzenradje, mini carrousel, een mini airport, een air show, funny cars, een flying bus en een nieuwe monorail.

 

Sensationele (wereld) record brekende attractie:

Binnenkort zal het park ook een nieuwe sensationele attractie aankondigen voor volgend jaar waar zelfs de meest kritische fans tevreden zullen mee zijn, dit liet het park eerder al weten. De nieuwe attractie wordt een samenwerking met de gerenommeerde Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Energylandia sprak zelfs over een (wereld) recordbrekende nieuwigheid. Intamin bouwt vooral achtbanen, vrijevaltorens, rapid rivers (‘de ronde bootjes’) en log flumes (‘de boomstammetjes’).

 

Bron & Foto’s: Energylandia