De Themeparkfreaks ontdekten Fort Fear 2016

Naar jaarlijkse gewoonten trokken de Themeparkfreaks naar het leuke Fort Fun voor het Fort Fear event. Ondertussen is het al de 5de editie die we deden en het blijft een fantastisch goede Halloween. Ons bezoek van vorig jaar vonden we minder geslaagd, maar dit jaar maakte het park dit meer dan goed met een spectaculaire nieuwe show en een nieuw spookhuis.

 

Jackie Moon

Alles draait hier rond het personage Jackie Moon. Jackie Moon is een vrouw die opgroeide als wees, een klein meisje dat droomde om ooit beroemd te zijn en op een theater podium te staan. Een droom die nooit waar wordt, en die haar krankzinnig maakte. Uit wraak neemt Jackie bezit van jou en maakt ze jou tot haar pop, haar slaaf. Maar haar poppen nemen wraak en Jackie wordt levend begraven. Uiteindelijk keert ze terug vanuit de hel, hellemaal verandert en met een leger van killing demons, die wraak komen nemen op haar poppen.

 

Data

Het event duurt dit jaar voor het eerst 5 dagen. Op 15, 22, 29 en 31 oktober kan je griezelen tot 22u00. 13 Moonstreet is gratis, Der Wald en ApoKryph kosten €4 en DämonExtrem kost €14. Nieuw dit jaar is het 13 Moonstreet doolhof en de vuurshow Inferno. Ook zijn er voor het eerst meer attracties open tot 21u00. Dit zijn Yukan raft, Wild River en Speedsnake. Bovenop de trapperslide, Wild Eagle en Dark Raver die de jaren ervoor al open waren tot 21u00. De attracties in het Western dorpje blijven open tot 22u00.

De straatanimatie was in ieder geval al stukken meer aanwezig als vorig jaar en ook de acteurs zelf waren beter gekleed. Maar liefst 72 acteurs jagen de bezoekers schrik aan op deze dagen.

 

Mazes:

 

DämonExtrem

Als eerste stond DämonExtrem op de planning. Jammer genoeg mocht maar 1 iemand per persgroep dit doen. Zo werd Bob dus slachtoffer van dienst. Dit is zijn verhaal.

“Dämon Xtreme.  een zogenaamd Alone in the dark huis. “

Al vanaf de ingang merkte je dat dit een speciale ervaring is. Ik werd bij de rugzak naar binnen getrokken door een van de acteurs, om vervolgens in een tunnel terecht te komen, waar je in het pikkedonker je weg moet zoeken. Het enige hulpmiddel was een zaklampje, dat niet enkel van kleur veranderde maar ook soms gewoon volledig uit viel.

Denkend een uitweg gevonden te hebben stond ik plots weer aan de ingang, ditmaal werd ik vastgegrepen en een donkere tunnel in gestuurd, de zaklamp werd afgenomen en een zwarte zak werd over ons hoofd getrokken. Om het nog spannender te maken, kregen we nog een hoofdtelefoon op.

Zoekend naar de weg werden we na enkele meters opnieuw vastgegrepen en in een hoek geduwd. Niet wetend wat er allemaal gebeurde zochten we hoog en laag naar de weg, maar die vonden we niet, we zaten letterlijk in een hoek gedreven en plots viel er vanalles op ons hoofd.

De hoofdtelefoon ging af en we werden opnieuw een andere gang in geduwd. In deze gang was onze enige leidraad, een touw dat we dienden te volgen, nog steeds met de zak over ons hoofd. Het touw liep omhoog en omlaag en zo kwamen je handen in aanraking met allerlei gekke dingen, tot een emmer met lichaamsdelen.

De zak mocht weer af en we gingen op bezoek bij een waarzegster, die tarotkaarten had klaar liggen, jammer genoeg trok ik net de DOOD, dat zag er niet goed uit.

We belanden hierna in een soort keuken, hier moesten we alweer een uitweg zoeken, de keuken betraden we via een kast, waardoor we vandaag letterlijk uit de kast moesten komen. Met die kast was iets zeer speciaals aan de hand, deze zou ook de doorgang betekenen naar de volgende kamer, waar we ingepakt werden met vershoudfolie, zodat onze zielen vers zouden blijven om geofferd te worden aan de meester.

Deze meester zat op ons te wachten in alweer een volgende kamer, waar men met rook en lichteffecten je volledig probeerde te desoriënteren, terwijl slaafjes van de meester je ziel proberen te stelen.

Na een kwartier stonden we pas weer buiten, nog vertwijfeld aan het overlopen wat ons nu precies allemaal overkomen was. Een zeer surreële ervaring, die ik nergens anders al beleefd had.

 

13 Moonstreet

13 Moonstreet, is het nieuwe spookhuis. Dit hotel is de geboorteplaats van Jackie Moon. Leuk aan dit spookhuis is dat er 4 scenes zijn waarbij je verwelkomd wordt door een acteur. In de eerste scene check je zogezegd in bij het hotel, daarna word je meegenomen naar een kamer door een travestiet. Uiteindelijk kom je dan in de bibliotheek terecht waar er allerlei boeken op de grond liggen. Daarna volgt dan een doolhof gedeelte. Maar let op, ook in de gewone scenes kan je de stuipen op het lijf gejaagd worden.

 

ApoKryph

Vervolgens trokken we naar ApoKryph, het spookhuis dat zich sinds vorig jaar bevindt in de wachtrij van Devil’s Mine. Hier is er niet veel veranderd, naar mijn mening was er meer licht dan vorig jaar en waren er in het eerste gedeelte minder acteurs. Voor de rest blijft de combinatie mad-house met horror acteurs geweldig leuk. Voor het deel waarbij je in Jackie’s Hel komt (met aangepaste temperaturen, het is er altijd bloedheet) is zeer leuk uitgewerkt.

 

Inferno

En dan volgde het hoogtepunt van de avond, de nieuwe vuurshow Inferno. Deze show is in 1 woord schitterend en veruit de beste die ze al opgevoerd hebben in Fort Fear. Prachtige leuke vuur acts, waarvan ik er toch ruim veel nog niet gezien had. Zeker een bezoek waard.

 

Der Wald

Tot slot volgde nog een tochtje door Der Wald, het spookhuis doorheen het bos. Alleen de setting hier is al schitterend, wandelen in het donker in een bos boven op een berg in Duitsland, zo een 400 km van huis. Subliem. Hoewel ik dit jaar minder verschoten ben als andere jaren, blijft dit spookbos geweldig leuk om te doen. Vooral wanneer er plots een heks boven je heen schommelt, of wanneer je ziet dat de persoon achter jou 2 keer verschiet van 2 acteurs die vlak achter elkaar staan.

 

Acteurs

Ook de 72 acteurs in de straten waren zeer leuk, zo riep er eentje mij toe om mij handen uit mijn zakken te halen, en bukte een andere door zijn knieën vlak voor Bob. Iedereen vond het vreemd maar de acteur wou gewoon een foto nemen met het toestel dat rond Bob zijn nek hangt. Het was eigenlijk wel een vreemd, maar zeer grappig zicht.