Bouwer Sky Scream en Vonkaputous wint European Star Award

Premier Rides, een bouwer van attracties met de nodige pit, viel in de prijzen tijdens de vijfde editie van de European Star Awards met twee achtbanen, Sky Scream in Holiday Park en Vonkaputous in Linnanmäki. De awards werden verworven in de categorieën Beste waterattractie en beste achtbaan in Europa.

 

De awards geven een vorm van erkenning voor innovaties, moed en ondernemingszin in de Europese pretparkwereld.  Een jury van internationale experts ging attracties uitproberen over heel Europa, tot Turkije en Rusland toe, om de beste te selecteren.

De award ceremonie werd georganiseerd door het onafhankelijke Kirmes Park & Revue, de awards werden uitgereikt in het Spaanse PortAventura.

De eerste award werd uitgereikt voor de Liquid Coaster Vonkaputous in Linnanmäki, een pretpark gelegen in Helsinki, Finland. Deze opende in 2001 in het park. Deze achtbaan is 330 meter lang, 22 meter hoog en bereikt een snelheid van 60 km/u vooraleer je met een grote splash eindigt.

 

 

De tweede award ging naar Sky Scream in Holiday Park. Dit park is gelegen in Haßloch te Duitsland. Holiday Park is in handen van de Plopsa groep. Sky Scream opende in 2014. Deze achtbaan is van het type Sky Rocket II. Tijdens de rit word je tot driemaal gelanceerd waardoor je een topsnelheid bereikt van 100 km/u. De achtbaan is 46 meter hoog en 263 meter lang. Tijdens de rit ga je doorheen één inversie.

 

 

Jim Seay, President van Premier Rides vertelde: “We zijn er trots op dat we deze erkenning krijgen door een de vakjury.  Linnanmäki is een zeer speciaal pretpark dat gebruik maakt van de topografie die het heeft. Vonkaputous is een combinatie van een leuke achtbaan met de nodige interactie met water, een perfect voorbeeld van hun creativiteit en visie. Het was een plezier om hun getalenteerde team samen te werken. We zijn dan ook vereerd om onderdeel uit te maken van hun succesformule.”

Pia Adlivankin, managing director bij Linnanmäki vulde aan: “Het hele team van Linnanmäki is bijzonder trots een European Star Award te mogen ontvangen voor Vonkaputous. Samenwerken met het team van Premier Rides was een aangename ervaring.”

Over de award voor de achtbaan vertelde Seay het volgende: “De Plopsa Groep en het Holiday Park team blijven een eersteklas pretpark ervaring aanbieden. Iedereen bij Premier Rides werkt met veel plezier met hen samen en is er trots op dat Sky Scream zo populair is bij de bezoekers.”

De achtbaan is een spectaculair succes voor het park, waardoor recordaantallen aan bezoekers kunnen opgetekend worden. Men kwam van heinde en ver om deze achtbaan te ontdekken. De achtbaan won in 2014 al een Star Award voor beste nieuwe attractie en in 2015 in de categorie beste stalen achtbaan.

Steve Van den Kerkhof, CEO bij Plopsa Group vertelt: “We zijn bijzonder trots en vereerd dat Sky Scream in Holiday Park opnieuw erkend wordt als een van de  beste achtbanen in Europa. Deze achtbaan werd ontworpen samen met Premier en blijft enorm populair bij onze bezoekers.”

 

Bron en foto: Premier Rides