Bouwvergunning ingetrokken van Wildfire, achtbaan blijft voorlopig gesloten

De  houten achtbaan Wildfire in Kolmarden is nog maar enkele maanden geopend, maar werd vandaag gedwongen gesloten. Tijdens een rechtszaak werd de vergunning ingetrokken, omdat men vreest voor een te grote impact op het milieu.

 

Vier maanden na de opening van Wildfire een houten achtbaan met drie inversies komen de treintjes tot stilstand. Een rechtbank trok de bouwvergunning in, waardoor deze achtbaan nu zelfs het risico loopt afgebroken te moeten worden. De rechtbank oordeelde dat de impact op de natuur niet voldoende beschreven werd in een vooronderzoek.

CEO Christer Fogelmark is ontzet en verdrietig: “Ik ben diep teleurgesteld en triest om deze beslissing. Vanaf het begin van de bouw hebben we de richtlijnen gevolgd.” De achtbaan is onmiddellijk gesloten.

Het is niet de eerste keer dat de bouwvergunning ingetrokken wordt, tijdens het bouwproces was dit ook al het geval. Toen de plaatselijke gemeente haar eerdere goedkeuring introk omdat ze schrik had dat de achtbaan het natuurgebied zal verstoren waarin deze gebouwd werd.

Hoe de toekomst van Wildfire er uit ziet is momenteel zeer onzeker, technisch gezien moet ze afgebroken worden, maar er is nog een sprankeltje hoop. De gemeente die destijds de bouwvergunning goedkeurde kan nu een nieuw onderzoek laten uitvoeren, als dit positief blijkt kan de baan mogelijk gered worden.

Laat ons hopen dat het ook daadwerkelijk goed komt. Wildfire is een van de spectaculairste houten achtbanen ter wereld. Met 57 meter hoogte is dit de 2de hoogste ter wereld en met 3 inversies heeft ze samen met haar broertje Outlaw Run in Silver Dollar City het inversierecord in handen.

 

Bron: svt.se

Foto: Jos Boudestein