Twee nieuwigheden te ontdekken tijdens Scarefest in Alton Towers

Alton Towers organiseert dit jaar voor de 11de keer het populaire Scarefest. Dit jaar pakt het park uit met twee nieuwe ervaringen. Je kan dit jaar een afdaling maken in een diepe, recentelijk heropende mijn, welke een duister geheim bevat.

 

Het Engelse resort Alton Towers is bekend omwille van de vele achtbanen, maar zeker voor het Halloweenevenement Scarefest. Met Altonville Mine Tours biedt het park ook dit jaar een nieuwe Scaremaze aan.

Dit jaar vindt het evenement plaats op 8-9, 15-16 en 21-31 oktober.

 

De Horror Mazes

Altonville Mine Tours: Een volledig nieuwe live action horror maze. Ontdek de legende van de Skin Catchers. Daal af in een recentelijk heropende mijn, waar een duister geheim verborgen ligt.. Maar let op, de Skin Catchers willen je vel. Schoonheid zit vanbinnen, als de buitenkant er niet meer is…

Sub Species: The End Games is een live-action horror maze waar de grens van alles wat Alton Towers al gedaan heeft verlegd wordt. Je daalt af naar de ondergrond, naar een post-apocalyptische riool. Hier zal je groep opgesplitst worden en je moet je eigen route kiezen in een poging om alle wezens te ontlopen die je belagen. In tegenstelling tot de andere mazes, zullen de acteurs je hier ook aanraken. Als je het geluk hebt te kunnen ontsnappen, zal je twee alternatieve eindes bereiken, waardoor elk bezoek een andere ervaring geeft.

Terror of the Towers: What Lies Within  is een live-action horror maze die ontworpen is om je angsten tot het uiterste te drijven. In kleine groepjes zal je de donkere gangen verkennen van een vergeten ruïne en het duistere geheim ontdekken dat daarin verscholen zit. In 2015 is er een nieuwe route uitgestippeld, en enkele scènes werden aangepast, waardoor dit de engste editie is.

House Of Monsters is nieuw dit jaar. Dit doolhof is er speciaal voor de hele familie. Je kan hier een online vlogger worden als monsterjager. Je gaat op pad om de waarheid over de monsters te ontdekken, het pad dat je volgt leidt tot een vreemd huis. Is dit nu een vergissing of ontdekte je een groep 21ste -eeuwse geesten?

 

Behalve de Mazes zijn er ook enkele scarezones.

Dark Apocalypse: Een dodelijk virus verspreidde zich over ‘The Forbidden Valley.’ De geïnfecteerden tonen tekenen van agressief gedrag en een snelle fysische aftakeling. De Phalanx Control heeft deze zone onder quarantaine gezet. Een recentelijke doorbraak van de veiligheid stelt hun mogelijkheid tot het in toom houden van het virus en het veilig houden van de gemeenschap, sterk in vraag.

Freak Show:  Het circus is in het dorp. Althans een groep uitgestotenen van het circus die enkel in het donker buiten komen en zich begeven onder de gasten.

 

Ook aan de jongsten wordt gedacht.

Franklyn’s Freaky Fun Zone:  Ontmoet Skelvin, Patch en Phil, die Fountain Square overgenomen hebben. Deze zone werd omgetoverd tot een kleurrijk Halloween speelland, vol enge attracties, theming en activiteiten die geschikt zijn voor jonge families.