Snelste en hoogste achtbaan van Europa krijgt prachtige treinen

Al bijna 2 jaar is men bezig met de bouw van Ferrariland, een nieuw park dat een onderdeel zal worden van het PortAventura World Resort. In dit nieuwe resort komt de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Ferrariland stelde vandaag de treinen voor deze achtbaan voor.


 

De blikvanger van het park wordt de 112 meter hoge achtbaan die een snelheid haalt van 180 km/u in amper 5 seconden. De achtbaan is al een tijdje compleet en de treinen werden een aantal weken geleden geleverd, maar nu zijn ze uitgepakt en voorgesteld aan het publiek. De treinen zijn gemaakt in de vorm van een Formule 1-bolide en zien er prachtig uit.

 

Naast de gigantische achtbaan komen er in het park ook 2 vrije valtorens en een kartcircuit van 570 meter. De karts zullen eveneens gethematiseerd worden als formule 1-auto’s. Daarnaast komen 8 racesimulators in het overdekte deel van park, twee daarvan zijn voor kinderen en de overige zes zijn voor volwassenen. De simulators zijn zo gebouwd dat je echt het gevoel krijgt dat je in een echte formule 1-wagen zit.

Naast de verschillende attracties komen er ook meerdere Italiaanse restaurants en een hotel met 250 kamers en 5 verdiepingen.

De huidige stand van zaken kan je hier bekijken.

 

 

Foto’s: pa-community